UltraFire A10B przełącza się samoistnie z Full na Medium

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
jordancbr78

UltraFire A10B przełącza się samoistnie z Full na Medium

Post autor: jordancbr78 »

Witam Serdecznie. Mam na imię Marek i to mój pierwszy post na Swiatełka.pl, pozdrawiam wszystkich fanów mocnego świecenia. Szukając światełka przedniego na rower trafiłem kilka miesięcy temu na wasze forum, po czym zakupiłem UltraFire A10B Cree R2-WC http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29096
I od pierwszego włączenia jest problem, latarka sama zmienia tryb z Full na medium albo low. Czasem pracuje minutę na full czasem kilka minut i przełącza się na niski poziom świecenia. Proszę o diagnozę co jest nie tak.
Może baterie tracą napięcie ale oba zakupione w tym samym sklepie: UltraFire srebrne to najtańsze.
Ostatnio zmieniony wtorek 29 cze 2010, 22:38 przez jordancbr78, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Witaj,

Mierzyłeś może ile mają aku przed włożeniem do latarki? A ile tuz po tym jak latarka zmiani tryb? Ma to cokolwiek wspólnego ze wstrząsami czy może następuje szybciej jeśli latarka jest nieruchoma lub leży na podłożu (większa szansa przegrzania)?
Pozdr.
Pikom
jordancbr78

Właśnie zmierzyłem, 4,11V. Wstrząsy nie mają znaczenia, pozołe na stole i to samo sie dzieje. Po spadku do niższego trybu wystarczy dotknąć tylko przełącznik i przeżuca z powrotem na High ale za chwile znowu spada i tak w kółko.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Sprawdz czy ci sie modul z dioda nie wykrecil.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
jordancbr78

Panowie a możne wymienić całe flaki, tzn nie dokońca się na tym znam, ale cały przód tzn dioda z driverem czy cuś bo przełącznik jest ok, bo jak spiąłem na krótko to było to samo.
Jakby takie "flaki: kosztowały z 5-8 dolców to bym zamówił i z głowy. Może na coś lepszego? Tylko doradźcie co tam podejdzie.
Ostatnio zmieniony wtorek 29 cze 2010, 22:33 przez jordancbr78, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ