Zlozylem latarke z dioda R2 zasilanie 16340, driver 3x AMC 7135 1A odpalam i cos nie pasuje, swieci to nie za bardzo. Poprawilem wylacznik, przeczyscilem gwinty dalej tak samo. Rozebralem, mierze prad 620mA . Co jest grane? Wyciagam driver, przelutowuje AMCki moze ktorys nie styka, bez zmian. Co jest grane. Biore inna diode tez R2 i jest 1A na tym samym driverze, napiecie 3,3V. Z powrotem felerna dioda i mierze napiecie wynik 3,75V przy 620mA. Dioda na "stanowisko testowe" radiator, zasilanie 14500 AW, driver 3XAMC 7135(inny). Wynik 3,78V i 630mA, wiec podobnie.
W jakim przedziale wystepuje Vf dla XR-E R2? Wartosci jak z pomiarow chyba troche duuzo za duze?
XR-E R2 jakies koszmarne Vf?
- Calineczka
- Kontakt:
Witam
Dlatego tak często wspominamy o niskim Vf..... w niektórych układach jest niezbędne do prawidłowej pracy.
Dioda jednak nie jest złomem, jeśli znajdziesz dla niej zastosowanie w układzie z przetwornicą step-down i zasilaniem minimum 2 x Li-Ion (np lampka DiY na rower), będzie wszystko grać.
Pozdrawiam
PS: Ooooo jubileusz 100x
Dlatego tak często wspominamy o niskim Vf..... w niektórych układach jest niezbędne do prawidłowej pracy.
Dioda jednak nie jest złomem, jeśli znajdziesz dla niej zastosowanie w układzie z przetwornicą step-down i zasilaniem minimum 2 x Li-Ion (np lampka DiY na rower), będzie wszystko grać.
Pozdrawiam
PS: Ooooo jubileusz 100x
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
hmmm. Zalutowalem emiter XR-E R2 z maritexu-nowka sztuka na mcpcb i pomiary 3,74V 860mA. Jak widac R2 ktora mam 3,3V 1A to jakis "rodzynek" w pewnym sensie.
(np lampka DiY na rower) - no to chyba w koncu kupie sobie rower bo juz mam dwie z wysokim Vf.
[ Dodano: 25 Czerwiec 2010, 00:11 ]
Pytanko czy taka dioda z wysokim Vf uzyska ten 1A pradu z innym drajwerem niz bazujacym na AMC 7135(spadek napiecia) np. SKU:15880
(np lampka DiY na rower) - no to chyba w koncu kupie sobie rower bo juz mam dwie z wysokim Vf.
[ Dodano: 25 Czerwiec 2010, 00:11 ]
Pytanko czy taka dioda z wysokim Vf uzyska ten 1A pradu z innym drajwerem niz bazujacym na AMC 7135(spadek napiecia) np. SKU:15880