Seoul SSC-P7 jakie zasilanie ?
Seoul SSC-P7 jakie zasilanie ?
Witam.
Na początku chciałem się z wszystkimi przywitać, bo jest to mój pierwszy post na forum .
No i do rzeczy .
Kupiłem diodę Seoul SSC-P7 i chciałem ją zamontować w latarce. Oryginalnie w latarce jest (chyba jakaś cree). Po wymianie na SSC-P7, dioda świeci słabiutko, prawie tak samo jak ta oryginalna. Czym to moze być spowodowane?, może za słabym zasilaniem?.
Oryginalnie latarka zasilana jest 3x AAA
Na początku chciałem się z wszystkimi przywitać, bo jest to mój pierwszy post na forum .
No i do rzeczy .
Kupiłem diodę Seoul SSC-P7 i chciałem ją zamontować w latarce. Oryginalnie w latarce jest (chyba jakaś cree). Po wymianie na SSC-P7, dioda świeci słabiutko, prawie tak samo jak ta oryginalna. Czym to moze być spowodowane?, może za słabym zasilaniem?.
Witaj Klaudio
Prosimy o zdjecia latarki.
3x AAA to nie jest zbyt trafne zasilanie dla tej diody.
Czy w latarce jest driver(elektornika sterujaca)?
Rozbierz latarke i zrob szczegolowe zdjecia.
Jesli jest tam elektronika, to ona odpowiada za prad w diode.
Najpierw zdjecia, potem myslimy
Pozdrawiam
DNF
Prosimy o zdjecia latarki.
3x AAA to nie jest zbyt trafne zasilanie dla tej diody.
Czy w latarce jest driver(elektornika sterujaca)?
Rozbierz latarke i zrob szczegolowe zdjecia.
Jesli jest tam elektronika, to ona odpowiada za prad w diode.
Najpierw zdjecia, potem myslimy
Pozdrawiam
DNF
Re: Seoul SSC-P7 jakie zasilanie ?
Klaudia czy Klaudiusz?Klaudia pisze:Witam.
No i do rzeczy .
Sometimes darkness can show you the light
- Calineczka
- Kontakt:
Witam
To to raczej koło Cree nie leżało, a jest to jakaś podróba luxeona lub SSC P4.
Piguła, podejrzewam z dziurą pod starem nie zawiera sterownika, lecz w najlepszym wypadku rezystor, a jeszcze bardziej prawdopodobne, że jest DD.
Wiele latarek opartych o zasilanie 3xAAA bazuje na takim rozwiązaniu, gdzie straty na połączeniach i przejściach stanowi wystarczającą rezystancję do ograniczenia prądu diody.
Jest też dobra wiadomość, ten typ włącznika daje się podrasować do sporych prądów....
Pozdrawiam
PS: No to jak z tą "pcią" , trza by znaczek zmienić
To to raczej koło Cree nie leżało, a jest to jakaś podróba luxeona lub SSC P4.
Piguła, podejrzewam z dziurą pod starem nie zawiera sterownika, lecz w najlepszym wypadku rezystor, a jeszcze bardziej prawdopodobne, że jest DD.
Wiele latarek opartych o zasilanie 3xAAA bazuje na takim rozwiązaniu, gdzie straty na połączeniach i przejściach stanowi wystarczającą rezystancję do ograniczenia prądu diody.
Jest też dobra wiadomość, ten typ włącznika daje się podrasować do sporych prądów....
Pozdrawiam
PS: No to jak z tą "pcią" , trza by znaczek zmienić
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
No sama sprężyna na pigule ma pewnie ponad 0,5 ohma, druga z tyłu połowę z tego, koszyk z cienkimi sprężynkami kolejny 1 ohm, styki... i mamy duuuużo rezystorków po drodze ogniwa -> LED
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)