Włącznik latarki MXDL SA-28
-
Włącznik latarki MXDL SA-28
Witam! Zakupiłem latarkę ZOOM MXDL SA-28 (używkę). Jednak mam mały problem z włącznikiem. Czasem po włączeniu styki nie łączą. Co objawia się mrużeniem światła. Wtedy muszę lekko poruszać włącznikiem przez tą gumę ochronną. Szczególnie daje się to we znaki na maksymalnym trybie. Nie mam pojęcia jak zrobiony jest ten włącznik. A z racji, iż jestem dopiero zarażony od niedawna latarkami LED. Nie chciał bym go uszkodzić całkowicie. I pozbyć się tak rewelacyjnej pierwszej latarki LED. Przeglądałem kilka zdjęć innych latarek. I przeważnie te lepsze są rozkręcane. Czy ten jest też rozkręcany. Czy jest jakiś jednorazowy na wcisk? TUTAJ na 5 zdjęciu jest ten włącznik. W zasadzie to ja tam żadnego gwintu nie widzę....
Na zdjeciu numer 5 jest cala dupka latarki a nie wlacznik. On siedzi w srodku.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
-
Zlapac i wyciagnac bialy plastyk.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
-
A co tu czekać, chwytasz szczypcami za wystający "cycek" opierasz je na krawędzi dupki i przeginając je delikatnie w lewo i prawo, wyciągasz razem z białym plastykiem.cateye330h pisze:Jednak poczekam na kogoś, kto rozkładał już identyczny włącznik ( czy jak to się nazywa)...Fluxor pisze:Zlapac i wyciagnac bialy plastyk.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
No na szczęście. Jest łatwiejszy jednak sposób na wytarganie tego włącznika. Łatwiejszy i mniej inwazyjny. Wpadłem na to siedząc nad nim w nocy... Wystarczy wyjąć od góry tą gumę (silikonowy guzik). I mamy już włącznik na wierzchu. Potem wciskamy ten dzyndzel od spodu. Co dociska akumulatorek. I włącznik wychodzi z plastikowej podstawki. Trzeba go tylko na ukos wyciągać. Na razie z braku nowego. Wlałem do niego trochę spirytusu. Popstrykałem kilkadziesiąt razy. Poczekałem aż spiryt odparuje. Wlałem Kontakt 61 i na razie znowu działa jak nowy. Jak wróci do mnie aparat to pstryknę jakieś fotki. Włącznik tam zastosowany to 16mm. Latarka w trybie Hi na świeżo naładowanym 18650 pobiera 1,24A. A przy średnio naładowanym 980mA.Pyra pisze: A co tu czekać, chwytasz szczypcami za wystający "cycek" opierasz je na krawędzi dupki i przeginając je delikatnie w lewo i prawo, wyciągasz razem z białym plastykiem. Pozdrawiam