Driver do Aurora SH-035
Driver do Aurora SH-035
Mam latareczke Aurora SH-035 niestety padł w niej driver tzn. latarka normalnie działa na ogniwie 14500, natomiast nie świeci w ogóle na baterii AA lub ogniwie 1,2V.
Chce do tej latarki kupić nowy driver i zastanawiam się nad:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15880
Latarka ma diode Cree XP-E Q5 więc spokojnie prąd 1A można jej zapodać.
Czy taki driver będzie dobrym rozwiązaniem do tej latarki czy może polecacie coś innego??
Chce do tej latarki kupić nowy driver i zastanawiam się nad:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15880
Latarka ma diode Cree XP-E Q5 więc spokojnie prąd 1A można jej zapodać.
Czy taki driver będzie dobrym rozwiązaniem do tej latarki czy może polecacie coś innego??
Sprawdzales czy srednica drivera jest taka sama?
Ten driver z 14500 1A pewno da w diode, natomiast z 1xAA juz nie bedzie tak fajnie.
Ogolnie ten driver jest dobry, wiec jesli srednica bedzie sie zgadzac-zamawiaj
Jesli srednica w lampce bedzie mniejsza, to nie wiem niestety jak duzo mozesz zeszlifowac driver.
Pozdrawiam
DNF
Ten driver z 14500 1A pewno da w diode, natomiast z 1xAA juz nie bedzie tak fajnie.
Ogolnie ten driver jest dobry, wiec jesli srednica bedzie sie zgadzac-zamawiaj
Jesli srednica w lampce bedzie mniejsza, to nie wiem niestety jak duzo mozesz zeszlifowac driver.
Pozdrawiam
DNF
A ten 7882 może być zasilany ogniwem 14500?? Jaki ma zakres napięcia wejściowego??DNF pisze:Mozna jeszcze pomyslec na 7882, ma plynnie regulowany prad wyjsciowy, akusa AA tez lyknie.
Niewiem tylko czy na wysokosc wejdzie. Musialbys zmierzyc ile masz miejsca na wysokosc.
Ten driver rowniez do zera wysysa.
Pozdrawiam
DNF
Mi chodzi o to żeby latarka mogła pracować z pojedyńczego ogniwa AA albo z 14500.
7882 nie może być zasilany z akusa 14500!
Należy tu dodać, że jest to driver konstruowany z myślą o zasilaniu z niskiego napięcia, więc i potrafi spory prąd w diodę "puścić". Oczywiście cudów nie ma i aby na wyjściu było ok. 600 mA, to pobierać będzie ok. 2 A. Natomiast chyba wszystkie drivery pracujące na napięciach 0,8- 4,2 V kiepskawo świecą przy niższych napięciach i dopiero włożenie lijonka pokazuje, co latarka potrafi.
Już dawno na DX nie pojawił się nowy driver! Mam wrażenie, że w latarkach umieszczane są coraz lepsze "serduszka" (niestety, też buble) i oby to miało swoje odzwierciedlenie i w DIY!
Należy tu dodać, że jest to driver konstruowany z myślą o zasilaniu z niskiego napięcia, więc i potrafi spory prąd w diodę "puścić". Oczywiście cudów nie ma i aby na wyjściu było ok. 600 mA, to pobierać będzie ok. 2 A. Natomiast chyba wszystkie drivery pracujące na napięciach 0,8- 4,2 V kiepskawo świecą przy niższych napięciach i dopiero włożenie lijonka pokazuje, co latarka potrafi.
Już dawno na DX nie pojawił się nowy driver! Mam wrażenie, że w latarkach umieszczane są coraz lepsze "serduszka" (niestety, też buble) i oby to miało swoje odzwierciedlenie i w DIY!
Dubito ergo sum!
Jeszcze zastanawiam się nad tym driverem:DNF pisze: Jarol, czyli sprawa juz zamknieta?
http://www.kaidomain.com/ProductDetails ... ctId=10243