Cycykator do nabulgotnicy i inne takie

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Zamiast magnesu zamontowal bym tam cycykator do nabulgotnicy.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Oj, nic nie rozumiecie... Przecież odpowiednio mocny i w odpowiednim kształcie magnes tak zakrzywi promienie światła że zmieni się ich wektor (może nawet będą biec po łuku...), a więc wpływamy na kształt i szerokość wiązki. I teraz kręcąc końcówką z magnesem będziemy zmieniać z rowerowo-owalnej na tradycyjną, okrągłą wiązkę fotonów oraz regulować skupienie :mrgreen: Czyli zooming i plaskating w jednym. Genialne !!
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

No i się wydało, Pikom rozszyfrowałeś prawdziwe znaczenie tego magnesu :twisted: jednak nie do końca, słyszeliście o dobrym wpływie pola magnetycznego na różne substancje , magnetyzery do samochodów itp. właśnie to zjawisko tutaj stosujemy do uzyskania jeszcze większej luminacji przy niższych prądach a żywotność aku i jego pojemność wzrastają przynajmniej dwukrotnie :mrgreen: . Ogniskowanie fotonów w tym modelu będzie bardzo dobrze widoczne, udało się nam tak ustawić generator magnetyczny iż wiązka w 100% absorbuje jego pole a co za tym idzie daje możliwość ingerowania w jej strukturę w dowolny niemal sposób tak więc zagięcia łukowe jak i kontowe są tu uzyskiwane. Od dziś koledzy możemy świecić za zakręty i to to nawet kilku łukowe :twisted: .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

A zasila to wszystko mały reaktor jądrowy w zakrętce o symbolicznej mocy 20MW :mrgreen:

PS. Tryt nie potrzebny, uran robi swoje :twisted:
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
No to już wiem, kto mi pomoże dokończyć miecz świetlny :hurra:
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

aaa, takie buty :mrgreen:
A ja się dziwiłem czemu mi w ostatniej latarce od Midiego wylata z refa krzywy promień, taki banan-rogal, aż wstyd było zapytać...a tu Midi eksperymentował na koledze Calineczce :mrgreen:
p.s.ale świetnie doświetla zakręty, fakt :mrgreen:
Awatar użytkownika
romanroman

Post autor: romanroman »

fajny pomysł. klucze od domu i inne drobiazgi zawsze tam gdzie latarka :wink:
kiedyś wpadł mi silny magnes do skrzynki na narzędzia (dużo małych śrubek, podkładek, kluczyków) masakra. mam ten magnes do dzisiaj (wysoko na drewnianej półce)
Awatar użytkownika
midi

Magnesik który tam będzie siedział jest tak upierdliwy że jak przyczepił się mi do kaloryfera to z 15min musiałem kombinować jak toto oderwać, udało się kawałkiem cienkiej blachy miedzianej :wink: co to ją wsunąłem pod magnesisko i jakoś podważyłem. Ale jak Romanroman zauważył są i gorsze tego strony jak się latarkę wsadzi gdzieś w takie metalowe szpargały to trza ją potem obierać z tego :evil: .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Albo jak spadnie w piach to masz na magnesie rudę darniową ;)
Dobrze jest naklejać łatwo odchodzące naklejki, wtedy co jakiś czas wystarczy ją zdjąć, nałożyć nową i po problemie. A w przyklejnictwie ona przeszkadzać nie będzie.
Często jak szukam po ziemi czegoś spadniętego, to zakładam woreczek foliowy na magnes i łatwo go wtedy zdjąć z farfoclami... :mrgreen:
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Kris_1

Post autor: Kris_1 »

Co innego magnes "otwarty" np. walec neodymowy - pole wali na wszystkie strony.
Na pewno ktoś rozbierał stare głośniki w czasach gdy nie było jeszcze magnesów neodymowych; gdzie było największe pole ? - w szczelinie.
Jak wsadzimy walec neodymowy w stalowy kubek (ekran otwarty z jednej strony) zmieni się kształt pola magnetycznego i najsilniejsze będzie w szczelinie i okolicach. Silniejsze niż sam magnes.
Pomysł z naklejką wart rozważenia :)

Edit: magnesik w ekranie - osłonie metalowej otwartej z jednej strony.
Maksymalny udźwig części ekranowanej (bokiem) - ok. 600g
powierzchnia robocza - powyżej 10kg - największy kawał metalu jaki znalazłem pod ręką to pusta butla gazowa. Na wadze pokazuje 10,3kg; magnesik podnosi to z łatwością i ma jeszcze zapas.
DNF

Post autor: DNF »

Te historyjki o zakrzywianiu juz chyba gdzies slyszalem co? :mrgreen:
Sie smiejcie, ale swiatlo na prawde sie zakrzywia pod wplywem pola magnetycznego :twisted:
No na pewno nie pod wplywem tak slabego, ale sie zakrzywia!
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
midi

DNF- a myślisz że my se tu jaja robimy :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Hans Trans

Post autor: Hans Trans »

DNF pisze:Te historyjki o zakrzywianiu juz chyba gdzies slyszalem co? :mrgreen:
Sie smiejcie, ale swiatlo na prawde sie zakrzywia pod wplywem pola magnetycznego :twisted:
No na pewno nie pod wplywem tak slabego, ale sie zakrzywia!
Pozdrawiam
DNF
...eeee, miałeś chyba na myśli pole grawitacyjne.. Bo magnetyczne, jak sądzę, może powodować jedynie skręcenie płaszczyzny polaryzacji światła (efekty: Faradaya, Kerra i Voigta), ale nie bezpośrednio zmianę kierunku propagacji. Magnes zakrzywi tor fotonu w takim samym stopniu, jak kawał sera pleśniowego o tej samej masie :wink:
Awatar użytkownika
yano

Post autor: yano »

Może trzeba wydzielić nowy wątek, bo ten to zmierza w jakieś kosmiczne kierunki :roll:
pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
DNF

Post autor: DNF »

Hans Trans, no tak, grawitacyjne..
Chwilowe zacmienie. Za duzo tej e-fajki na dzis :P
ODPOWIEDZ