Cycykator do nabulgotnicy i inne takie
Zamiast magnesu zamontowal bym tam cycykator do nabulgotnicy.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Oj, nic nie rozumiecie... Przecież odpowiednio mocny i w odpowiednim kształcie magnes tak zakrzywi promienie światła że zmieni się ich wektor (może nawet będą biec po łuku...), a więc wpływamy na kształt i szerokość wiązki. I teraz kręcąc końcówką z magnesem będziemy zmieniać z rowerowo-owalnej na tradycyjną, okrągłą wiązkę fotonów oraz regulować skupienie Czyli zooming i plaskating w jednym. Genialne
Pozdr.
Pikom
Pikom
No i się wydało, Pikom rozszyfrowałeś prawdziwe znaczenie tego magnesu jednak nie do końca, słyszeliście o dobrym wpływie pola magnetycznego na różne substancje , magnetyzery do samochodów itp. właśnie to zjawisko tutaj stosujemy do uzyskania jeszcze większej luminacji przy niższych prądach a żywotność aku i jego pojemność wzrastają przynajmniej dwukrotnie . Ogniskowanie fotonów w tym modelu będzie bardzo dobrze widoczne, udało się nam tak ustawić generator magnetyczny iż wiązka w 100% absorbuje jego pole a co za tym idzie daje możliwość ingerowania w jej strukturę w dowolny niemal sposób tak więc zagięcia łukowe jak i kontowe są tu uzyskiwane. Od dziś koledzy możemy świecić za zakręty i to to nawet kilku łukowe .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- Calineczka
- Kontakt:
- romanroman
Magnesik który tam będzie siedział jest tak upierdliwy że jak przyczepił się mi do kaloryfera to z 15min musiałem kombinować jak toto oderwać, udało się kawałkiem cienkiej blachy miedzianej co to ją wsunąłem pod magnesisko i jakoś podważyłem. Ale jak Romanroman zauważył są i gorsze tego strony jak się latarkę wsadzi gdzieś w takie metalowe szpargały to trza ją potem obierać z tego .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Albo jak spadnie w piach to masz na magnesie rudę darniową
Dobrze jest naklejać łatwo odchodzące naklejki, wtedy co jakiś czas wystarczy ją zdjąć, nałożyć nową i po problemie. A w przyklejnictwie ona przeszkadzać nie będzie.
Często jak szukam po ziemi czegoś spadniętego, to zakładam woreczek foliowy na magnes i łatwo go wtedy zdjąć z farfoclami...
Pozdrawiam
Dobrze jest naklejać łatwo odchodzące naklejki, wtedy co jakiś czas wystarczy ją zdjąć, nałożyć nową i po problemie. A w przyklejnictwie ona przeszkadzać nie będzie.
Często jak szukam po ziemi czegoś spadniętego, to zakładam woreczek foliowy na magnes i łatwo go wtedy zdjąć z farfoclami...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Co innego magnes "otwarty" np. walec neodymowy - pole wali na wszystkie strony.
Na pewno ktoś rozbierał stare głośniki w czasach gdy nie było jeszcze magnesów neodymowych; gdzie było największe pole ? - w szczelinie.
Jak wsadzimy walec neodymowy w stalowy kubek (ekran otwarty z jednej strony) zmieni się kształt pola magnetycznego i najsilniejsze będzie w szczelinie i okolicach. Silniejsze niż sam magnes.
Pomysł z naklejką wart rozważenia
Edit: magnesik w ekranie - osłonie metalowej otwartej z jednej strony.
Maksymalny udźwig części ekranowanej (bokiem) - ok. 600g
powierzchnia robocza - powyżej 10kg - największy kawał metalu jaki znalazłem pod ręką to pusta butla gazowa. Na wadze pokazuje 10,3kg; magnesik podnosi to z łatwością i ma jeszcze zapas.
Na pewno ktoś rozbierał stare głośniki w czasach gdy nie było jeszcze magnesów neodymowych; gdzie było największe pole ? - w szczelinie.
Jak wsadzimy walec neodymowy w stalowy kubek (ekran otwarty z jednej strony) zmieni się kształt pola magnetycznego i najsilniejsze będzie w szczelinie i okolicach. Silniejsze niż sam magnes.
Pomysł z naklejką wart rozważenia
Edit: magnesik w ekranie - osłonie metalowej otwartej z jednej strony.
Maksymalny udźwig części ekranowanej (bokiem) - ok. 600g
powierzchnia robocza - powyżej 10kg - największy kawał metalu jaki znalazłem pod ręką to pusta butla gazowa. Na wadze pokazuje 10,3kg; magnesik podnosi to z łatwością i ma jeszcze zapas.
- Hans Trans
...eeee, miałeś chyba na myśli pole grawitacyjne.. Bo magnetyczne, jak sądzę, może powodować jedynie skręcenie płaszczyzny polaryzacji światła (efekty: Faradaya, Kerra i Voigta), ale nie bezpośrednio zmianę kierunku propagacji. Magnes zakrzywi tor fotonu w takim samym stopniu, jak kawał sera pleśniowego o tej samej masieDNF pisze:Te historyjki o zakrzywianiu juz chyba gdzies slyszalem co?
Sie smiejcie, ale swiatlo na prawde sie zakrzywia pod wplywem pola magnetycznego
No na pewno nie pod wplywem tak slabego, ale sie zakrzywia!
Pozdrawiam
DNF