Kolejna latarka 3xXP-G Carclo 20mm

co i jak zrobiłem...
Awatar użytkownika
midi

Kolejna latarka 3xXP-G Carclo 20mm

Post autor: midi »

Kolejna latarka z dziedziny Carclo 20mm 3xXP-G, w tej sztuce na pokładzie zagości driver liniowy Edima, w max na diody podanie zostanie 3,6A czyli 1,2A na każdą sztukę. Co tu więcej dodawać, fotki pokażą resztę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oczywiście zawsze można zmienić strony środkowego korpusu co troszkę zmieni wygląd latarki.
Obrazek
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

ładny granacik :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Fajna :)
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

O qrde ta to mnie sie podoba wyjątkowo. :| W moim stylu... Piękna!
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

ładna, a będzie kontrola temperatury ?
Awatar użytkownika
midi

Hej, no wreszcie Adam trafiłem w Twój gust :wink: , chyba już wiem co lubisz w latarkach.
Pawelsz, jeżeli chodzi o kontrolę temperatury to drążę temat :twisted: mam nadzieję iż wszystko skończy się pozytywnie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
lennin

No masz przykład po Twoim customku CR123 od Ciebie. Duże frezy itd przez to nabiera wszystko poważnego wyglądu ;) Wiem że to mało praktyczne ale lube bo dobrze czuć w łapie elementy i wygląd ma niebanalny :D
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

eh, Adamie , czasami się pumeksu do zgrabiałych łap używa- wtedy czuć miękkość i aksamit niektórych lampek
Awatar użytkownika
lennin

Żeby czuć miękkość i aksamit wole dotykać innych... :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
yano

Post autor: yano »

Witam!
Ostatecznie latareczka trafiła do mnie - i jestem szczęśliwy :mrgreen:
Trzy diody xp-g o temp. ok. 5500K (w realu bardzo przyjemny odcień), sterownik liniowy Edima 5-20-50-100%, ok. 1,2A w max. w diodę.
Latareczka (którą dla własnych potrzeb nazwałem "midlight" :wink: ) dostała czarną powłokę - z tego co wiem podobną do tej
Pasuje do uchwytu Fenix'a.
Poniżej kilka poglądowych fotek, w tym porównanie wielkości do Nitecore Defender Infinity (zasilanie 14500) i JetBeam'a Ultra (zasilanie 18650 - takie jak midlight)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam
yano
p.s. można podziwiać i zazdrościć :cool:
Ostatnio zmieniony czwartek 10 cze 2010, 15:02 przez yano, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

yano, niezły granat ;-). Jaka jest minimalna dopuszczalna prędkość z jaką trzeba jej używać? :mrgreen:
Awatar użytkownika
leszekw

Post autor: leszekw »

Chyba, z jaką prędkością trzeba uciekać by uniknąć trafienia zabłąkanym odłamkiem ;)
A tak poważnie znów piękne dzieło w wykonaniu Midiego
Pozdrawiam,
Leszek W.
Awatar użytkownika
yano

Post autor: yano »

Panowie, napiszę tylko, że w realu prezentuje się znacznie lepiej, niż na moich marnych fotkach :mrgreen: .
p.s. ta powłoka jest naprawdę aksamitna w dotyku :roll:
pozdrawiam
yano
pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
Awatar użytkownika
lennin

A ja tam poczekam. Pewnie będą ładniejsze :razz:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
midi

Latarka uzyskuje prędkość ___________światła :twisted: więc nikt nie ucieknie :mrgreen: , za jakieś 2 tygodnie powinienem mieć wreszcie troszkę więcej czasu dla siebie i wtedy powstanie troszkę nowych lampek. Jak kogoś interesuje to pokarzę lampy ogrodowe jak i oświetlenie pracujące z automatyczną bramą ogrodzeniową, będzie troszkę ciekawych rozwiązań. To już niebawem.
Lennin - mam nadzieję iż Twoja będzie równie udana :cool: .
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ