Pytanie do expertów na temat Latarki Cree R2 240 lm
Pytanie do expertów na temat Latarki Cree R2 240 lm
Witam, potrzebuje latarki do roweru oczywiście z uchwytem, słyszałem że są lepsze od zwykłych świateł rowerowych. W oko mi wpadła taka o to Latarka Cree R2 240 lm zoom 3 x AAA. Pytanie takie czy warta jest uwagi, tak żeby dobrze oświetliła mi droge? Mam 60zł na taką więc po proszę o rade.
http://www.neolux.pl/index.php?products ... prod_id=57
Za 55zł
Dane producenta:
- zasięg realny do 220 metrów, .
- dioda : Cree XR-E R2 3W 240 lm,
- płynny regulowany zoom ( soczewka skupiajaca ),
- zasilanie : 3 x AAA ( można stosować akumulatorki ),
- żywotność diody do 100 000 godz,
- czas pracy na dobrych bateriach alkaicznych lub akumulatorkach 40% (powyżej 10 godzin) 100 % ( powyżej 4 godzin) stroboskop ( powyżej 9 godzin )
- trzy tryby pracy ; 40 % , 100%, STROBOSKOP POLICYJNY
- pobór prądu 650 mA max
wymiary:
długość : 10,5 cm -11,3 cm,
średnica soczewki 2,2 cm,
średnica korpusu max 3,5 cm,
minimalna 2,5 cm
waga:
-112 gram z bateriami,
- 93 gramy bez baterii,
http://www.neolux.pl/index.php?products ... prod_id=57
Za 55zł
Dane producenta:
- zasięg realny do 220 metrów, .
- dioda : Cree XR-E R2 3W 240 lm,
- płynny regulowany zoom ( soczewka skupiajaca ),
- zasilanie : 3 x AAA ( można stosować akumulatorki ),
- żywotność diody do 100 000 godz,
- czas pracy na dobrych bateriach alkaicznych lub akumulatorkach 40% (powyżej 10 godzin) 100 % ( powyżej 4 godzin) stroboskop ( powyżej 9 godzin )
- trzy tryby pracy ; 40 % , 100%, STROBOSKOP POLICYJNY
- pobór prądu 650 mA max
wymiary:
długość : 10,5 cm -11,3 cm,
średnica soczewki 2,2 cm,
średnica korpusu max 3,5 cm,
minimalna 2,5 cm
waga:
-112 gram z bateriami,
- 93 gramy bez baterii,
Zacznij od tego ze:
1. Sprzedajacy jest juz na czarnej liscie.
2. Wcale nie swieci tak mocno jak na zdjeciu.
3. Kiepskie zasilanie.
4. Recenzje tego sprzetu sa na forum.
5. Gosciu niema pojecia o tym co robi i modyfikuje, jeszcze wciska ciemnote ludziom.
6. Lepiej kup cos innego.
1. Sprzedajacy jest juz na czarnej liscie.
2. Wcale nie swieci tak mocno jak na zdjeciu.
3. Kiepskie zasilanie.
4. Recenzje tego sprzetu sa na forum.
5. Gosciu niema pojecia o tym co robi i modyfikuje, jeszcze wciska ciemnote ludziom.
6. Lepiej kup cos innego.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Sama latarka pod względem konstrukcji w miarę nadaje się na rower. Przynajmniej na początek. Jednak jej opis to jeden wielki stek bzdur.
Jako że kiedyś jeździłem z dwoma takimi to...
-lumenów na diodzie (na starcie) może być około 150, jesli jest to direct drive to może koło 200lm, światła na drodze po przejściu przez plastikowy układ optyczny może być około 120-140lm
-czas pracy na dobrych, nowych akumulatorkach to około 1 godziny w najwyższym trybie, po 1.5 godziny tryb maksymalny wygląda tak jak ten niski
-z alkalicznymi bateriami szkoda w ogóle podchodzić do tej latarki
Generalnie świeci to znacznie mocniej niż typowe rowerowe lampki w tej cenie, jednak kupując tą latarkę musisz mieć świadomość, że producent/sprzedawca podaje dane z kosmosu. No i pasuje mieć albo dwa komplety akumulatorków, albo ładowarkę która ma osobny kanał na każde ogniwo.
Jako że kiedyś jeździłem z dwoma takimi to...
-lumenów na diodzie (na starcie) może być około 150, jesli jest to direct drive to może koło 200lm, światła na drodze po przejściu przez plastikowy układ optyczny może być około 120-140lm
-czas pracy na dobrych, nowych akumulatorkach to około 1 godziny w najwyższym trybie, po 1.5 godziny tryb maksymalny wygląda tak jak ten niski
-z alkalicznymi bateriami szkoda w ogóle podchodzić do tej latarki
Generalnie świeci to znacznie mocniej niż typowe rowerowe lampki w tej cenie, jednak kupując tą latarkę musisz mieć świadomość, że producent/sprzedawca podaje dane z kosmosu. No i pasuje mieć albo dwa komplety akumulatorków, albo ładowarkę która ma osobny kanał na każde ogniwo.
Polecam:
Uchwyt 1$80 LINK
Latarka 13$56 LINK
Ładowarka 7$34 LINK
2xLi-Ion 9$72 LINK
RAZEM: 32$72 około 95 zł
WAŻNE: dodajemy 1$70 na Paid Package Tracking Number żeby nie ukradli w Polsce
TOTAL: 34$42 około 100zł
Poniżej tej ceny BARDZO TRUDNO BĘDZIE ZNALEŹĆ COŚ SENSOWNEGO.
Znajomi, którzy używają takiej latarki są badzo zadowoleni [fade]
(jazda z mruganiem w dzień i jazda na maxa w nocy (wczoraj nawet we mgle).[/fade]
Uchwyt 1$80 LINK
Latarka 13$56 LINK
Ładowarka 7$34 LINK
2xLi-Ion 9$72 LINK
RAZEM: 32$72 około 95 zł
WAŻNE: dodajemy 1$70 na Paid Package Tracking Number żeby nie ukradli w Polsce
Poniżej tej ceny BARDZO TRUDNO BĘDZIE ZNALEŹĆ COŚ SENSOWNEGO.
Znajomi, którzy używają takiej latarki są badzo zadowoleni [fade]
(jazda z mruganiem w dzień i jazda na maxa w nocy (wczoraj nawet we mgle).[/fade]
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Proszę - instrukcja: http://help.dealextreme.com/Frequently% ... tions.ashxlovelasik pisze:Ładowarke i baterie mam, jest gdzieś instrukcja jak z tej strony zamawiać? Troszkę czarna magia jak widze
Pozdr.
Pikom
Pikom
To nieistotne:
Opisy/info o DX masz na forum, nie trzeba grzebac, popularne i sa na wierzchu
Acha: Nibelandia, to Nibylandia (NeverNever Land)? Bo moze o czyms z coreczka nie wiemy?
Z pozdrowieniem,
Darek
Poniewaz zamowienie przekracza kwote 15$ (tracking wliczony w cene).WAŻNE: dodajemy 1$70 na Paid Package Tracking Number żeby nie ukradli w Polsce
Acha: Nibelandia, to Nibylandia (NeverNever Land)? Bo moze o czyms z coreczka nie wiemy?
Z pozdrowieniem,
Darek
Na szybko się rejestrowałem i musiałem coś wpisać, zaraz poprawie sobie profil.dar00 pisze:To nieistotne:Poniewaz zamowienie przekracza kwote 15$ (tracking wliczony w cene).WAŻNE: dodajemy 1$70 na Paid Package Tracking Number żeby nie ukradli w Polsce
Z pozdrowieniem,
Darek