Zasilacz LED philips ZBG360 PSU-10W 220-240V

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
clorox

Zasilacz LED philips ZBG360 PSU-10W 220-240V

Post autor: clorox »

Obrazek

Mam coś takiego w kinkiecie i wg opisu znalezionego w specyfikacji ma możliwość regulacji jasności. Tylko nie bardzo mogę znaleźć sposób w jaki realizuje się tą regulację, a "dimmable 20-100% with select Trailing Edge RC devices Connection" niewiele mi mówi.
Czy to oznacza, ze można podłączyć pod zwykły ściemniacz? Czy władować równolegle z diodami jakiś potencjometr?
clorox
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

załączył bys chociaż linka do specyfikacji, albo strony producenta.
Większość urządzeń w automatyce steruje się napięciowo, 0-10V lub 2-10V stałego(DC).
Awatar użytkownika
clorox

Link do strony producenta:

tu

w pdf'ach na tej stronie raczej same ogólniki - żadnych przykładów aplikacji, natomiast calineczka może mieć rację. Znalazłem opis innego zasilacza z tej serii i jest napisane "Zasilacz prądowy z możliwością płynnej regulacji prądu. Układ zapewnia wysoką trwałość komponentów LED. Układ może być regulowany za pomocą wejścia sterującego 1-10V". Ale tamten model ma wejście sterujące.

O ile dobrze zrozumiałem to tu: http://www.mylamps.net/product.php?productid=17788&cat=0&page=1
jest napisane, że chodzi o konwencjonalny ściemniacz? Mam właśnie ten kinkiet.
Ostatnio zmieniony wtorek 30 mar 2010, 21:59 przez clorox, łącznie zmieniany 1 raz.
clorox
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Obfotografuj może delikwenta, to coś się znajdzie...
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
clorox

Dobra - znalazłem w końcu tekst "Oprawa może być eksploatowana z kombinacją ze ściemniaczem, jednak nie w sytuacji gdy jest stosowana żarówka PLCE.
Skontaktuj się z wykwalifikowanym elektrykiem w celu odpowiedniego wyboru".

Czyli kwestia dokupienia ściemniacza.
clorox
ODPOWIEDZ