Witam,
Jako ze jestem laikiem w sprawach latarek zwracam sie z pytaniem do znawców...mianowicie:
zakupiłem latarkę ultrafire WF-502B i posiadam tylko jeden tryb swiecenia: wysoki.
Wiecie moze jak "odblokowac"/dodac inne tryby? czy muszę cos wymienic? jezeli tak to co dokładnie...
dzieki z góry za pomoc...
pozdrawiam!
Ultrafire WF-502B różne tryby
Witaj,
Wszystko zależy od tego, jaką tak naprawdę lampkę kupiłeś. Na DX można kupic różne odmiany. I takie które mają tryby i takie, które trybów nie mają. Jeśli po włączeniu latarki lekkie przyciśnięcie (i puszczenie) włącznika nie zmienia trybów, to spróbuj odwrotnie - lekko przyciskaj włącznik przed całkowitym załączeniem - może akurat trafiła ci się taka wersja włącznika... Jeśli żaden z tych sposobów nie zadziała, to masz po prostu latarkę bez trybów. Raczej nic się tu "odblokować" nie da. Żeby mieć pewność podaj link do modelu który kupiłeś.
Można reklamować - jeśli zamawiałeś wersję z trybami.
Można zmienić moduł - kupić osobno moduł ze sterownikiem mającym tryby i cały zmienić w latarce - wyjąć stary i włożyć nowy, żadnego lutowania, prozaiczna sprawa.
Lub mozna zmienić driver (sterownik) w tym module który masz.
Wszystko zależy od tego, jaką tak naprawdę lampkę kupiłeś. Na DX można kupic różne odmiany. I takie które mają tryby i takie, które trybów nie mają. Jeśli po włączeniu latarki lekkie przyciśnięcie (i puszczenie) włącznika nie zmienia trybów, to spróbuj odwrotnie - lekko przyciskaj włącznik przed całkowitym załączeniem - może akurat trafiła ci się taka wersja włącznika... Jeśli żaden z tych sposobów nie zadziała, to masz po prostu latarkę bez trybów. Raczej nic się tu "odblokować" nie da. Żeby mieć pewność podaj link do modelu który kupiłeś.
Można reklamować - jeśli zamawiałeś wersję z trybami.
Można zmienić moduł - kupić osobno moduł ze sterownikiem mającym tryby i cały zmienić w latarce - wyjąć stary i włożyć nowy, żadnego lutowania, prozaiczna sprawa.
Lub mozna zmienić driver (sterownik) w tym module który masz.
Pozdr.
Pikom
Pikom
witam kolegę, i odpowiem na pytanie, najprościej wymienić sterownik, ja też tak miałem i wymieniłem na 7612, a do tej latarki to sterowniki tylko dla napięcia 3-6V, zobacz na DX tam jest sporo od 3 do 20 trybów i na różne napięcia więc podaję 2 dla przykładu:
sku 7612
sku 6190
ja proponuję te 2, jak chcesz więcej to wpisz w wyszukiwarce DX circuit board
sku 7612
sku 6190
ja proponuję te 2, jak chcesz więcej to wpisz w wyszukiwarce DX circuit board
rzukov podaj odmianę (link) którą kupiłeś, lutownica w rękę i wylutować, należy odlutować stary driver od "piguły" tej mosiężnej obudowy tylko pierw zdejmij sprężynki a następnie odlutować przewody które są dość krótkie zaledwie ~4cm i prowadzą do diody a w nowym driverze kolejność odwrotna, życzę powodzenia, z latarki będziesz zadowolony;)