Bocialarka 3.0 - Cree XP-G Inside
Bocialarka 3.0 - Cree XP-G Inside
Jak pewnie niektórzy zauważyli Bocian po latach spółkowania z edisonami i rożnymi seulczykami nawrócił się ostatnio na jedyną słuszną drogę Cree
Wiosna, bociany dzieci noszą itd... Co się z tego urodziło ? Całkiem urocze maleństwo w wersji 3.0 - czyli mamusia jak widać tysz ma znaczenie, sam bocian nie wystarczy
W porównaniu ze starą wersją mamy sporo +
+ dedykowana ładowarka (zamiast home made na kabelkach)
+ zmodyfikowany sterownik, z wgranym zabezpieczeniem przed rozładowaniem ogniwa
+ sprężynkę od strony sterownika
+ porządny włącznik
+ Cree XP-G R5
+ firmową optykę Ledila
Na - mamy nową wyższą cenę z historycznych 170 pln wersja 3.0 osiągnęła pułap 230 pln. Pytanie czy było warto ?
Jak toto świeci W porównaniu Bocialarką 1.0 oczywiście
LOW
MID
HIGH
LOW
MID
HIGH
No teraz to ta lampka daje zadowalającą ilość światła
W użytkowaniu bez specjalnych różnic - tylko tryby łatwiej się zmieniają. To znaczy po tym jak już się człowiek przyzwyczai do szybkiego dwukliku bo inaczej nie można czasem trafić w następny tryb.
Stroboskop - moim zdaniem bezużyteczny zbyt szybko miga i po jakimś czasie zmęczy nawet największego fana ultra-hiper błyskaczy. Autor zapowiedział, że się poprawi
Generalnie jeśli już masz bocialarkę na pewno warto pomęczyć Bociana o update efekty będą widoczne goły okiem.
Dla nowych użytkowników - nadal najlepszy rodzimy produkt w stosunku jakość / cena na naszym rynku, w tej odsłonie jakość wykonania nie musi już być bilansowana bardzo niską ceną.
Wiosna, bociany dzieci noszą itd... Co się z tego urodziło ? Całkiem urocze maleństwo w wersji 3.0 - czyli mamusia jak widać tysz ma znaczenie, sam bocian nie wystarczy
W porównaniu ze starą wersją mamy sporo +
+ dedykowana ładowarka (zamiast home made na kabelkach)
+ zmodyfikowany sterownik, z wgranym zabezpieczeniem przed rozładowaniem ogniwa
+ sprężynkę od strony sterownika
+ porządny włącznik
+ Cree XP-G R5
+ firmową optykę Ledila
Na - mamy nową wyższą cenę z historycznych 170 pln wersja 3.0 osiągnęła pułap 230 pln. Pytanie czy było warto ?
Jak toto świeci W porównaniu Bocialarką 1.0 oczywiście
LOW
MID
HIGH
LOW
MID
HIGH
No teraz to ta lampka daje zadowalającą ilość światła
W użytkowaniu bez specjalnych różnic - tylko tryby łatwiej się zmieniają. To znaczy po tym jak już się człowiek przyzwyczai do szybkiego dwukliku bo inaczej nie można czasem trafić w następny tryb.
Stroboskop - moim zdaniem bezużyteczny zbyt szybko miga i po jakimś czasie zmęczy nawet największego fana ultra-hiper błyskaczy. Autor zapowiedział, że się poprawi
Generalnie jeśli już masz bocialarkę na pewno warto pomęczyć Bociana o update efekty będą widoczne goły okiem.
Dla nowych użytkowników - nadal najlepszy rodzimy produkt w stosunku jakość / cena na naszym rynku, w tej odsłonie jakość wykonania nie musi już być bilansowana bardzo niską ceną.
Ostatnio zmieniony piątek 26 mar 2010, 12:24 przez Dominik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem szczęśliwym posiadaczem bociej 3.0. Muszę potwierdzić, że tryb strobo jest właściwie bezużyteczny. Do jazdy po mieście przydałoby się coś na poziomie 2-3 Hz.
Do tego może nie zaszkodziłaby dłuższa obudowa, żeby wchodziły ogniwa protected mające 68mm długości.
Czy coś przemawia za stosowaniem ogniw unprotected?
Zastanawia mnie ile lumenów dają tryby pośrednie. Niby to jest 60% i 10%, ale % czego? Prądu który dostaje dioda czy lumenów w trybie HIGH?
Do tego może nie zaszkodziłaby dłuższa obudowa, żeby wchodziły ogniwa protected mające 68mm długości.
Czy coś przemawia za stosowaniem ogniw unprotected?
Zastanawia mnie ile lumenów dają tryby pośrednie. Niby to jest 60% i 10%, ale % czego? Prądu który dostaje dioda czy lumenów w trybie HIGH?
To jest jakaś chińska podróbka z chlorofilem. Edison do tej pory nie uzyskał 200 lm z diody 3W z serii Edixeon, a co dopiero w 2007 roku.Kris_1 pisze:OT:
To chyba jest poniżej wersji 1.0. Działa do dziś, tylko światło zzieleniało.
Ma ktoś starszą ?
To przemawia, że cena(ogniwo + zewnętrzna ochrona) << cena(akumulator z wbudowanym zabezpieczeniem).swistak pisze: Czy coś przemawia za stosowaniem ogniw unprotected?
Ja tam sentyment mam do żarówkowej na płaską baterię 4,5V z 2 filtrami.
Zardzewiała, ze spaloną żarówką, ale ma duszę i .... wspomnienia
Cały czas chodzi mi po głowie aby mieć (zrobić, zlecić zrobienie) podobną, ale w nowoczesnej technologii. Krótki, szeroki ref OP oraz MC-E neutral czekają; szkiełka już drugi miesiąc idą z DX.
Zardzewiała, ze spaloną żarówką, ale ma duszę i .... wspomnienia
Cały czas chodzi mi po głowie aby mieć (zrobić, zlecić zrobienie) podobną, ale w nowoczesnej technologii. Krótki, szeroki ref OP oraz MC-E neutral czekają; szkiełka już drugi miesiąc idą z DX.