witam
zastanawiam sie nad modem swojej latareczki pod jeden AA i tak sie zastanawiam która z tych diod pod 1 AA lub 14500 bedzie mocniej świecic?
która z nich ma cieplejszą barwę i która jest bardziej energooszczedna?:)
pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpowiedz
która dioda mocniej świeci z 1 AA R2 czy cree Q5 -WC????
pytam dlatego bo miałem w ręce modowanego ultrafire c3 na diodę r2 która jest bardzo chwalona jako jedna z mocniejszych...
zamówiłem sobie z dx ultrafire a10 z diodą Q5-WC i świeci o wiele mocniej niż C3 na diodzie R2 ale światło jest jakieś zimniejsze i świeci o połowe krócej:(
nie moge porównac ich bo tamtej c3 juz nie ma:/
teraz chce takze zakupic sobie taką c3 i zastanawiam sie czy modować na r2 czy może zostawic juz Q5-wc????
czy moze róznica jest tak znikoma ze nie warto kombinowac?
zamówiłem sobie z dx ultrafire a10 z diodą Q5-WC i świeci o wiele mocniej niż C3 na diodzie R2 ale światło jest jakieś zimniejsze i świeci o połowe krócej:(
nie moge porównac ich bo tamtej c3 juz nie ma:/
teraz chce takze zakupic sobie taką c3 i zastanawiam sie czy modować na r2 czy może zostawic juz Q5-wc????
czy moze róznica jest tak znikoma ze nie warto kombinowac?
Witam
Różnicy nie zauważysz, te diody stoją tak blisko siebie w wydajności, że to raczej sensu nie ma dla normalnego użytkownika.
Przy porównywaniu diod musi być spełniony jeden warunek, ten sam prąd, jeśli będziesz porównywał dwie diody w różnych latarkach to nic Ci to nie da bo zostaje jeszcze kwestia driverka, dlatego "gorsza" dioda świeciła Ci jaśniej ale krócej.
Pozdrawiam
PS: Lepsza będzie XPG R5, greg ma w sklepiku
Różnicy nie zauważysz, te diody stoją tak blisko siebie w wydajności, że to raczej sensu nie ma dla normalnego użytkownika.
Przy porównywaniu diod musi być spełniony jeden warunek, ten sam prąd, jeśli będziesz porównywał dwie diody w różnych latarkach to nic Ci to nie da bo zostaje jeszcze kwestia driverka, dlatego "gorsza" dioda świeciła Ci jaśniej ale krócej.
Pozdrawiam
PS: Lepsza będzie XPG R5, greg ma w sklepiku
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Może walnięta przetwornica dawała mniejszy prąd na LEDa i co za tym idzie mniej brała z Akusakafi pisze:to nie mam pojecia jak to sie działo ze c3 modowana na diodzie r2 wytrzymywała spokojnie poltorej do 2 godzin.. natomiast w danych producenta na diodzie q5 wytrzymuje tylko 40 minut:/
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?