Latarka z DX

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
robin31

Latarka z DX

Post autor: robin31 »

Witam,chce kupić latarkę w DX, myślę nad Ultrafire C3 i Romisen RC-G2,obydwie są zasilane akumulatorami 1xAA,Ultrafire ma pokrowiec nie wiem którą wybrać.Dziękuje za pomoc.
freebike

Post autor: freebike »

Romisen może Ci się trafić z zielonkawą diodą. Jak mogę coś podpowiedzieć, dla mnie ciekawszą latarką na AA jest Tank007 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18628 5 trybów i jaśniejsza od fabrycznego RC-G2. Ultrafire nie miałem. Pozdrawiam
... i wszystko jasne ;)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Ultrafire C3, to fajne małe latareczki, lecz w zasadzie każdy egzemplarz trzeba dopracować, niedokręcone połączenia itp. Aktualnie mam egzemplarz, który ma "widzimisię" i czasem nie startuje, po kilku próbach, lub nawet po zostawieniu włączonej, sama zaczyna świecić, a posprawdzałem już w niej wszystko. :roll:

Rmisen jest trochę większy, lecz w zasadzie porządniej wykonany i jego przetwornica daje większy prąd w diodę, czyli więcej światła :mrgreen: Tylko z jednym egzemplarzem, do tej pory, miałem problem. Zbyt ciasna spasowanie powodowało przerwę w kontakcie wyłącznika z obudową przy dokręceniu. Wystarczyło poluźnić pigułę o dwa obroty.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

jak juz to bym myślał o stalowym ultrafire- mają klimat, o romisenie RC-G2 było wiele na forum- latarka o niezłym zasięgu, prosta ale jednocześnie jako jedna z bardzo niewielu ma włącznik forward, a czy Tank007 będzie mocniejszy, hmm- jesli idzie w diodę tylko 0.4A to mocno wątpię-obecnie dają lepsze sterowniki do rc-g2 (ale to latarka na zasięg bardziej niż pod nogi, chociaż świeci daleko ale i spilla jest dośc sporo)
freebike

Post autor: freebike »

pawelsz pisze:jak juz to bym myślał o stalowym ultrafire- mają klimat, o romisenie RC-G2 było wiele na forum- latarka o niezłym zasięgu, prosta ale jednocześnie jako jedna z bardzo niewielu ma włącznik forward, a czy Tank007 będzie mocniejszy, hmm- jesli idzie w diodę tylko 0.4A to mocno wątpię-obecnie dają lepsze sterowniki do rc-g2 (ale to latarka na zasięg bardziej niż pod nogi, chociaż świeci daleko ale i spilla jest dośc sporo)
Kolega któremu wcześniej sprzedałem RC-G2 w wersji z nowym sterownikiem, w bezpośrednim porównaniu obu latarek stwierdził "Ooo no jest różnica! Ale mam już kilka i nie chce kolejnej po kieszeniach nosić.
Sam Romków miałem kilka i to bardzo fajne latarki, jednak zostawiłem sobie Tanka 566 ponieważ jest dla mnie jeszcze lepszy pod względem ilości światła, 5 trybów z pamięcią i to wszystko bez przeróbek. Latarkę opisywałem już w reckach. Szkoda że nie mam RC-G2 zrobił bym fotki dla porównania :) Co do prądów nie mierzyłem ile daje w diode amper ale z akusa ciągnie blisko 1,8.

Wracając do odpowiedzi na pytanie tematu osobiście z dwóch podanych latarek wybrałbym Romisena. Pyra już zaznaczył że C3 gubi styk a to jest gorsze od zielonkawej diody która nie musi się trafić.

ps
Pawelsz nie patrz na dane z dx ponieważ są nie prawidłowe. Latarka niby 3 trybowa a ma 5. Czas świecenia to też nie 2 godziny a prawie godzina na HI.
... i wszystko jasne ;)
robin31

Post autor: robin31 »

Zdecydowałem się na RC-G2,chciałbym jeszcze dokupić do tej latarki pokrowiec ,na DX sprzedają takie pokrowce,tylko nie wiem jaki będzie pasował do tej latarki .Może ktoś kupował pokrowiec do tej latarki i mógłby podać link.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

freebike nigdy nie patrzę na to co piszą, na razie moja mentalność jest dość prosta- tanki jadą na maxa zabijając wręcz ogniwa, a prądy w RC-G2 mierzyłem, także wiem ile idzie w diodę :), zresztą kolosalna róznica jest pomiędzy bateria a dobrym akusem jak Eneloop
ODPOWIEDZ