Sample z Micro-Bridge
Sample z Micro-Bridge
Witam!
Właśnie dotarły do mnie sample z Micro-Bridge z Chin.
Są próbki trzech różnych sterowników LED.
1. PT4107 tutaj opis
- napięcie zasilania 18V - 450V, w tym także 110V lub 230V bezpośrednio z sieci.
- zasilanie od kilku do nawet stu LEDów w połączeniu szeregowym.
- maksymalny prąd zasilający diody to 1A, z możliwością regulacji od kilku miliamperów.
- możliwość sterowania jasnością poprzez PWM.
2. AMC7140 tutaj opis
- bardzo prosty schemat aplikacyjny, w zasadzie wystarczy sam układ i rezystor nastawiający prąd!
- napięcie zasilania 5V - 50V, możliwe zasilanie LEDów napięciem 60V, stosując diodę zenera i rezystor przy zasilaniu samego układu
- zasilanie od jednego do kilkunastu LEDów w połączeniu szeregowym
- maksymalny prąd zasilający diody to 700mA, z możliwością regulacji zewnętrznym rezystorem
- możliwość sterowania jasnością poprzez PWM
3. AX2003 tutaj opis
Jest to mocniejszy "brat" dobrze znanego na forum AX2002, główna różnica to większy prąd zasilający LEDy.
- napięcie zasilania 3,6V - 23V
- zasilanie od jednego do kilku LEDów w połączeniu szeregowym
- maksymalny prąd zasilający diody to 3A (prawdopodobnie da się też uzyskać prąd 4A)
Na koniec jako ciekawostkę podam ceny układów:
Pozdrawiam
Sebastian
Właśnie dotarły do mnie sample z Micro-Bridge z Chin.
Są próbki trzech różnych sterowników LED.
1. PT4107 tutaj opis
- napięcie zasilania 18V - 450V, w tym także 110V lub 230V bezpośrednio z sieci.
- zasilanie od kilku do nawet stu LEDów w połączeniu szeregowym.
- maksymalny prąd zasilający diody to 1A, z możliwością regulacji od kilku miliamperów.
- możliwość sterowania jasnością poprzez PWM.
2. AMC7140 tutaj opis
- bardzo prosty schemat aplikacyjny, w zasadzie wystarczy sam układ i rezystor nastawiający prąd!
- napięcie zasilania 5V - 50V, możliwe zasilanie LEDów napięciem 60V, stosując diodę zenera i rezystor przy zasilaniu samego układu
- zasilanie od jednego do kilkunastu LEDów w połączeniu szeregowym
- maksymalny prąd zasilający diody to 700mA, z możliwością regulacji zewnętrznym rezystorem
3. AX2003 tutaj opis
Jest to mocniejszy "brat" dobrze znanego na forum AX2002, główna różnica to większy prąd zasilający LEDy.
- napięcie zasilania 3,6V - 23V
- zasilanie od jednego do kilku LEDów w połączeniu szeregowym
- maksymalny prąd zasilający diody to 3A (prawdopodobnie da się też uzyskać prąd 4A)
Na koniec jako ciekawostkę podam ceny układów:
Pozdrawiam
Sebastian
- Calineczka
- Kontakt:
Witaj Arku!
Najpierw trzeba wypełnić formularz zapotrzebowania na sample. Jako że strona pisana jest "krzaczkami" (chiński) użyłem Translatora Google.
Oryginał: http://www.micro-bridge.com/aloform/
Tłumaczenie:
http://translate.google.pl/translate?hl ... 26hs%3D0pu
Formularz wypełniłem po angielsku. Pierwszego maila dostałem chyba jeszcze tego samego dnia po CHIŃSKU Na szczęście wujek Google Translator tutaj też pomógł
Odpowiedź wysłałem po angielsku. W odpowiedzi wysłali:
W odpowiedzi piszą także, że będę musiał pokryć ewentualne koszty związane z przesyłką. Póki co pytałem kuriera i nic mu nie wiadomo o żadnych kosztach, jednakże jakby coś jeszcze doszło to będę musiał zapłacić. Prawdopodobnie chodzi o cło, które w przypadku sampli o tak małej wartości Urząd Celny nie nakłada. Pożyjemy - zobaczymy
Jeszcze jedna uwaga dotycząca w zasadzie zamawiania sampli z dowolnej firmy.
Najlepiej wysyłać maila ze służbowej skrzynki, lub jeśli nie mamy, poprosić kogoś znajomego. Firmy widząc darmową domenę niezbyt chętnie wysyłają próbki. Jeszcze lepiej, jeśli skrzynka jest na firmowym adresie; mogą wtedy wejść na stronę i potwierdzić istnienie firmy.
Powodzenia
Sebastian
Najpierw trzeba wypełnić formularz zapotrzebowania na sample. Jako że strona pisana jest "krzaczkami" (chiński) użyłem Translatora Google.
Oryginał: http://www.micro-bridge.com/aloform/
Tłumaczenie:
http://translate.google.pl/translate?hl ... 26hs%3D0pu
Formularz wypełniłem po angielsku. Pierwszego maila dostałem chyba jeszcze tego samego dnia po CHIŃSKU Na szczęście wujek Google Translator tutaj też pomógł
Odpowiedź wysłałem po angielsku. W odpowiedzi wysłali:
Więc wysłać mi mogą jedynie po trzy sztuki każdego zamawianego sampla (już nie pamiętam ale zamawiałem bodaj po 5szt. każdego). KONIECZNIE trzeba podać posiadany numer przewoźnika (np. DHL, Fedex, UPS itp.). Ja korzystałem ze służbowego numeru mojej firmy. Pytałem wcześniej o Airmail, niestety nie wysyłają pocztą!Dear Sebastian,
Thanks for your mail.
We only freely provide you each item 3pcs samples to you,because you need so much items.It's hard for me to apply for the samples.Moreover,the freight will be covered by you.Please kindly provide us your company's express account no.such as Fedex,DHL and so on.
If you have any problem,please don't hesitate to tell me.
Thanks & Best Regards,
Micro Bridge Technology Co.,Ltd.
周娜 Kitty Zhou
Tel: 86-755-83991588 ext:8178
Fax:86-755-83248088
MP:13751086094
MSN:Zhounazj8608@live.cn
QQ:719031124
E-mail:Kitty.zhou@micro-bridge.com
http://www.micro-bridge.com
W odpowiedzi piszą także, że będę musiał pokryć ewentualne koszty związane z przesyłką. Póki co pytałem kuriera i nic mu nie wiadomo o żadnych kosztach, jednakże jakby coś jeszcze doszło to będę musiał zapłacić. Prawdopodobnie chodzi o cło, które w przypadku sampli o tak małej wartości Urząd Celny nie nakłada. Pożyjemy - zobaczymy
Jeszcze jedna uwaga dotycząca w zasadzie zamawiania sampli z dowolnej firmy.
Najlepiej wysyłać maila ze służbowej skrzynki, lub jeśli nie mamy, poprosić kogoś znajomego. Firmy widząc darmową domenę niezbyt chętnie wysyłają próbki. Jeszcze lepiej, jeśli skrzynka jest na firmowym adresie; mogą wtedy wejść na stronę i potwierdzić istnienie firmy.
Powodzenia
Sebastian
- Calineczka
- Kontakt:
Zamawiałem wtedy DHL-em.rhyre pisze:Witam
Sebastianie a jaką firmą pan zamawiał? DHL, UPS?
Jeśli zbierze się więcej chętnych to mogę podjąć się zakupienia partii sterowników.
Przy takiej ilości na pewno dojdzie jeszcze "haracz" Urzędu Skarbowego. Jednak mimo tego i tak się opłaca. Muszę jeszcze ustalić minimalną ilość do zamówienia.
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko