Zakupy w fenix-store-com i 4sevens.com

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
bonio2

Zakupy w fenix-store-com i 4sevens.com

Post autor: bonio2 »

Witam serdecznie.
Chcę się Was poradzić, ponieważ jeszcze nie kupowałem w Stanach. Znalazłem latarkę, która w fenix-store i 4sevens kosztuje ok 53 USD. Czytając forum dowiedziałem się, że do Pawłasz, nie dotarła paczuszka z fenix-store. I nasuwają mi się pytania gdzie lepiej kupić, oraz jak wygląda deklaracja, czy zaniżają wartość (jak na DXie) i czy Urząd Celny naliczy cło za 53USD?

Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
toms_

Post autor: toms_ »

Hej,
4Sevens i fenix-store to ten sam sklep, obsługiwany przez te same osoby. Nie ma znaczenia gdzie kupisz. Kilkanaście razy już zamawiałem tam różne rzeczy. Ani razu nie zdarzyło się, żeby paczka nie dotarła (ba, nawet opóźnień nie było). Możesz poprosić w komentarzu do zamówienia o lekkie zaniżenie wartości. Generalnie mogą zaniżyć o około 10-15%. Więcej nie. Cła za 53$ na 99% nie będziesz miał. W moim przypadku cła nie było nawet przy przesyłkach na ok. 90$, raz się tylko zdarzyło że wzięli do oclenia, ale to już było ponad 100$. Ponieważ obsługuje nas ten sam urząd celny, to w Twoim przypadku scenariusz powinien być podobny.
A tak na marginesie, co takiego sobie upatrzyłeś ?
bonio2

Post autor: bonio2 »

Dziękuję za pomoc. Przymierzam się do zakupuFenix-a TK20. Zawsze podobała, mi się ta latarka, i cena całkiem przyzwoita teraz jest...
Jeszcze raz dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ