UltraFire A10B czy Nkoray K-106 czy inna do 15$ ?
UltraFire A10B czy Nkoray K-106 czy inna do 15$ ?
Planuje zakup niedrogiej dobrej latarki do użytku "codziennego" - świecenie w piwnicy, przy samochodzie, namiot, często jako lampka rowerowa, rzadko - "świecenie na odległość"
Chciałbym kupić coś małego, co bez problemu mieści się w kieszeni.
Nie chcę wydawać zbyt wiele kasy, co powiecie na latarki UltraFire A10B lub Nkoray K-106 ?
Ładowarke li-jon już mam. Równie dobrze latarka może być na akumulatory li-ion.
Oczywiście zakup będzie na dealextreme.
Chciałbym kupić coś małego, co bez problemu mieści się w kieszeni.
Nie chcę wydawać zbyt wiele kasy, co powiecie na latarki UltraFire A10B lub Nkoray K-106 ?
Ładowarke li-jon już mam. Równie dobrze latarka może być na akumulatory li-ion.
Oczywiście zakup będzie na dealextreme.
Witaj,
jeżeli ma być często jako lampka rowerowa i jesteś gotowy na li-ion, to K-106 odpada ze wzgl. na ograniczony pojemnością aku 14500 czas świecenia, z kolei na 1*AA możesz nie być zadowolony z ilości światła. Poza tym ta latarka ma małą średnicę i popularne na DX uchwyty rowerowe nie będą jej dobrze trzymały.
A10B jest dużo lepszym wyborem, ale jest wyraźnie większa. Dość dobrze wykonana, grube ścianki, ale kiepska piguła z alu, która nie bardzo nadaje się do modowania na prąd większy niż 1A. Ale mam i mogę polecić, jak na 14$ jest super.
Podobnej wielkości są Aurory SH00270, mam sku.22661, nieco mniejsza średnica od A10B, pół cm krótsza, bardzo dobra, twarda powłoka (może rzeczywiście HAIII), są też podwójne oringi i lepsza, mosiężna piguła. Tylko cena nieco wyższa - 26,57$
Bierz A10B + 2*18650 i będzie dobrze... Na początek
jeżeli ma być często jako lampka rowerowa i jesteś gotowy na li-ion, to K-106 odpada ze wzgl. na ograniczony pojemnością aku 14500 czas świecenia, z kolei na 1*AA możesz nie być zadowolony z ilości światła. Poza tym ta latarka ma małą średnicę i popularne na DX uchwyty rowerowe nie będą jej dobrze trzymały.
A10B jest dużo lepszym wyborem, ale jest wyraźnie większa. Dość dobrze wykonana, grube ścianki, ale kiepska piguła z alu, która nie bardzo nadaje się do modowania na prąd większy niż 1A. Ale mam i mogę polecić, jak na 14$ jest super.
Podobnej wielkości są Aurory SH00270, mam sku.22661, nieco mniejsza średnica od A10B, pół cm krótsza, bardzo dobra, twarda powłoka (może rzeczywiście HAIII), są też podwójne oringi i lepsza, mosiężna piguła. Tylko cena nieco wyższa - 26,57$
Bierz A10B + 2*18650 i będzie dobrze... Na początek
A10B nadaje się i na 3A w LED-a, pod warunkiem nadlania metalu w pigule. Doskonały do tego celu jest popularny Alum-Weld
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Czy K-106 z 14500 będzie świeciła tak samo jak A10B + 18650 (pomijając czas świecenia) ?
Jeśli dobrze zrozumiałem, to A10B różni się od k-106 tylko zasilaniem i mocniejszą obudową, czy faktycznie tak jest ?
z uchwytem rowerowym i średnicą latarki nie ma problemu - zawsze można coś dosztukować...
[ Dodano: 11 Styczeń 2010, 13:45 ]
Jeśli dobrze zrozumiałem, to A10B różni się od k-106 tylko zasilaniem i mocniejszą obudową, czy faktycznie tak jest ?
z uchwytem rowerowym i średnicą latarki nie ma problemu - zawsze można coś dosztukować...
[ Dodano: 11 Styczeń 2010, 13:45 ]
Czy po instalacji 3A led trzeba wymieniać przetwornicę ?greg pisze:A10B nadaje się i na 3A w LED-a, pod warunkiem nadlania metalu w pigule. Doskonały do tego celu jest popularny Alum-Weld
Właśnie przyszła Tank007 TK-566 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18628 Polecam, 5 trybów z pamięcią ostatnio używanego. Dobre wykonanie. Nieźle daje jak na AA. Szkoda ze nie mam liona, zamówiłem ale zabrakło.
Latareczka fajna, ale nie można do niej włożyć li-ona. Poza tym tylko 90 lumenów, tamte mają ponad 200 (o ile dane podawane na stronie to prawda)freebike pisze:Właśnie przyszła Tank007 TK-566 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18628 Polecam, 5 trybów z pamięcią ostatnio używanego. Dobre wykonanie. Nieźle daje jak na AA. Szkoda ze nie mam liona, zamówiłem ale zabrakło.
Pomyliłem się że ten Tank jest na liony. daje 1,8A w diodę z aku naładowanego do 1,31V. Świeci całkiem przyzwoicie.
Jedną z moich fajniejszych latarek do kieszeni na 16340 są
TrustFire TR-803 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13096 ze zmienionym driverem (starą sprzedałem kiedyś i powracam do niej, właśnie czekam na paczkę z dx) Wsadziłem do niej 5 trybowe sku 06190
edit: dopiero po wymianie drivera pokazuje moc i zdziliło się kilka osób że aż taką ma.
Jak widać można wybijać głowicą szyby hehe
oraz ostatnio miałem Solarforce. Dużo światła z małej latarki. Krótki czas działania na hi ok 30min. Chwilowo niedostępna na dx
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.24351
Jedną z moich fajniejszych latarek do kieszeni na 16340 są
TrustFire TR-803 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13096 ze zmienionym driverem (starą sprzedałem kiedyś i powracam do niej, właśnie czekam na paczkę z dx) Wsadziłem do niej 5 trybowe sku 06190
edit: dopiero po wymianie drivera pokazuje moc i zdziliło się kilka osób że aż taką ma.
Jak widać można wybijać głowicą szyby hehe
oraz ostatnio miałem Solarforce. Dużo światła z małej latarki. Krótki czas działania na hi ok 30min. Chwilowo niedostępna na dx
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.24351
Re: UltraFire A10B czy Nkoray K-106 czy inna do 15$ ?
dobra, to ostatnie pytanie przed zakupem. Czy jeśli dobrobię do k-106 taką tuleję, dzięki której będę mógł w niej stosować akumulatory 18650, to czy k-106 będzie świeciła tak jak A10B ?
czy wogóle aku 18650 ma taką średnicę jak 14500 ? czy różnią się tylko długością ?
czy wogóle aku 18650 ma taką średnicę jak 14500 ? czy różnią się tylko długością ?
Re: UltraFire A10B czy Nkoray K-106 czy inna do 15$ ?
AKU tu się wszystkiego dowiesz.mojomad pisze: czy wogóle aku 18650 ma taką średnicę jak 14500 ? czy różnią się tylko długością ?
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.