Witajcie oświeceni
Zastanawiam się nad światełkiem do plecaka, takim awaryjną, który w razie potrzeby zaświeci mocno i długo. Zasilanie 18650, cena ~20$, i bez modyfikacji ma świecić wystarczająco dobrze.
Troszkę poszukałem, poczytałem, i spodobała mi się RC-K4. Jednak na backup wolałbym coś z trybami, stąd zainteresowałem się RC-U4. Ponoć niezła i cena do przełknięcia U4-MCU raczej nie biorę pod uwagę bo ma dziwacznie ustawioną kolejność trybów, a i jakoś bardziej mam zaufanie do Romisena.
Panowie, czy jest coś jeszcze warte uwagi? Czy jednak RC-U4 będzie najlepsza?
Backup do plecaka, 18650, $20
Hej,
Przez moje łapki przeszły wszystkie trzy latarki. Wszystkie dość przyzwoite. Z tego co pamiętam, to U4-MCU miała jednak tryby normalnie ustawione, nie w tej kolejności co w opisie na stronie tylko Hi/Lo/Strobe - ale to było dość dawno temu i co teraz wkładają za sterownik to nie wiem.
Głównie używałem i bardzo sobie chwalę RC-K4 z wstawionym sterowniczkiem 15880 - może i za dużo trybów specjalnych, ale poziomy jasności i ilość ciągłych lepsza niż w RC-U4 a poziom cenowy zblizony - tylko przerobić trzeba. Jeśli zaś bez przeróbek to RC-U4 też daje radę
Przez moje łapki przeszły wszystkie trzy latarki. Wszystkie dość przyzwoite. Z tego co pamiętam, to U4-MCU miała jednak tryby normalnie ustawione, nie w tej kolejności co w opisie na stronie tylko Hi/Lo/Strobe - ale to było dość dawno temu i co teraz wkładają za sterownik to nie wiem.
Głównie używałem i bardzo sobie chwalę RC-K4 z wstawionym sterowniczkiem 15880 - może i za dużo trybów specjalnych, ale poziomy jasności i ilość ciągłych lepsza niż w RC-U4 a poziom cenowy zblizony - tylko przerobić trzeba. Jeśli zaś bez przeróbek to RC-U4 też daje radę
Pozdr.
Pikom
Pikom