Tuning latarki,lapki/jakiś DIY

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
scott

Tuning latarki,lapki/jakiś DIY

Post autor: scott »

Elo wszystkim, niedawno zakupiłem lampkę Authora X Ray 5 w domku wydawało się, że będzie ok, pierwszy wyjazd w teren i musiałem zmienić zdanie. Kupując lapkę za 60 zł wiedziałem że nie będzie to mistrzostwo świata, cóż jeździć się da ale trzeba uważać i za szybko nie gnać. Mam pytanie czy można tą lampkę jakoś stuningować? Posiada ona 5 diod (jakiś niby hi intense) zasilana jest 4 bateriami AAA, prosta niby budowa jakiś włącznik "potrójny" światło,miganie,wyłączenie. Nie wiem wymiana diod na inne wchodzi w grę? Może wymiana szkiełka by już coś pomogła? A może dać sobie spokój i samemu coś zrobić, nic wielkiego nie oczekuje nie musi byś jakiś super projekt na 5 diod luxeon czy inne cree, jestem lewy z elektryki raczej, sam nic nie wymyśle jak narazie,wiadomo fundusz jest też ważną sprawą więc cenione będą pomysły nie drogie a efektywne. Ma ktoś coś ciekawego do zaproponowania, jakiś rady,pomysły
Ostatnio zmieniony sobota 05 gru 2009, 17:33 przez scott, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

scott, poczytaj sobie najpierw o ledach, 5mm, ledach mocy etc... A tego X-Raya zostaw w spokoju.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
scott

Post autor: scott »

To mówisz że tuningowac nie ma co ;-) poczytam z miła chęcią w wolnych chwilach
ixjakub

Post autor: ixjakub »

Jak niedawno kupiłeś to spróbuj zwrócić. ;)
ODPOWIEDZ