Witam, to mój pierwszy post na forum
Zwracam się z takim zapytaniem Ma ktoś może jakiś fajny projekt koszyczka na 6 AA do latarki 2D? Mam 2 Magi 2D (jeden SSC, jeden na żarówce ~500 lumenów) i obecnie używam tanich plastikowych koszyczków (takie jak w sklepie z elektroniką czasem po 3pln są).
Jednak te koszyczki mają wady... są troche luźne i latają w Magu na boki. Gniazda na baterie są też jakieś dziwne (małe... ). To najbardziej denerwuje- przy wyjmowaniu do ładowania akumulatorków troche trzeba pokombinować i podważyć ogniwa. Dodatkowo przy żarówce i prądach ponad 2,5A zastanawiam się nad oporem jaki dają.
Jak zbudować takie coś np. :
EDIT by Calineczka: nie podajemy linków do konkurencyjnego forum-patrz regulamin
? Kombinuje jak tu zrobić prosty koszyk skręcany na jedną śrubkę najlepiej, coś z czego szybko można wydrzeć baterie do ładowania.... Jedyne co obmyśliłem to aluminiowe przekładki wytoczyć, na nie nakleić odpowiednio wytrawioną płytke drukowaną, po bokach 3 pręty jako prowadzenie (a może skręcanie), ew. w środku jedna śruba prez całość. Wzorowałem się na tym z ww. linku... co można ulepszyć?
taka głupota a tak się rozpisałem
Proszę o pomoc.... koszyczek na baterie AA=>D ;]
Proszę o pomoc.... koszyczek na baterie AA=>D ;]
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2008, 22:54 przez firek7, łącznie zmieniany 1 raz.