ładowarka do AA :)

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
kris-krzysztof

ładowarka do AA :)

Post autor: kris-krzysztof »

Witam . Potrzebuje ładowarke na AA do -+ 70 zł najlepiej komplet z Akuskami . Miałem BC-700 i była swietna niestety muszę kupic coś tańszego . Przeglądałem allegro i znalazłem taki komplet SANYO - KLIK

Co sądzicie ?
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Lipna dosyc, nawet nie rozladowuje. Sygnalizacja tez lipna.

Kup lepiej ta KLIK

Ktos robil recenzje takiej albo bardzo podobnej na forum takze mozesz sobie poczytac o niej.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Re: ładowarka do AA :)

Post autor: Calineczka »

kris-krzysztof pisze:Witam . Potrzebuje ładowarke na AA do -+ 70 zł najlepiej komplet z Akuskami . Miałem BC-700 i była swietna niestety muszę kupic coś tańszego . Przeglądałem allegro i znalazłem taki komplet SANYO - KLIK

Co sądzicie ?
nie jest zla, komplecik nie najgorszy, o ile czas ladowania Ci odpowiada i to, ze musisz ladowac PARAMI!
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

LEpiej kup BC 700 bo:
-sam mam od 2 lat, działa znakomicie
-sam wybierasz prądy ładowania

Prąd ładowania akku AA nie powinien przekraczać 500 mAh, bo w innym wypadku akku się grzeje przyładowaniu, traci na swej żywotności i ogólnie szybciej się zużywa. Nie mówiąc już o ładowarkach ładujących w 20 minut - fakt, ładowanie szybkie, ale akku pada po miesiącu używania. Fizyki nie przeskoczysz, akku powinien się ładować ok 5 - 10 godzin i nie ma co skracać bo zapłacisz i tak 2 razy.
ILPT
Cool Breeze

Post autor: Cool Breeze »

Odświeżam, bo muszę kupić na biegu ładowarkę, ta BC-2700 fajna ale trochę droga i skomplikowana. Potrzebuję ładowarki z akusami, do rekreacyjnego użytkowania, czyli bez szaleństw :roll: Też myślałem nad tym kompletem Sanyo?? Czy to się nadaje do czegoś, czy tylko do zapomnienia?? :roll:
Awatar użytkownika
clorox

Post autor: clorox »

Jak jesteś z Wawy to proponuję to:

http://allegro.pl/item847922917_markowa ... _hurt.html

Możesz poprostu pojechać do tego sklepu i kupić - oszczędzasz na przesyłce i masz "od ręki". Kupowałem tam GP Recyko i są na 100% oryginalne. Myślę, że na szybko nic lepszego nie znajdziesz.
clorox
Cool Breeze

Awatar użytkownika
clorox

To zależy, co potrzebujesz. W tej od Eneloopów możesz ładować tylko parami i prąd ładowania to tylko 250mA. Ta od GP ładuje 1-2szt prądem 1150mA, 3 szt. prądem 766mA, a 4 szt. prądem 575mA - czyli masz już jakiś wybór. Jak będziesz ładował kompletem, to będzie optymalnie, a jak będzie trzeba to i 1 szybciej naładujesz.
Druga sprawa to ogniwa - zależy czy potrzebujesz pojemniejsze, czy o mniejszym samorozładowaniu.
clorox
MCSubi

Post autor: MCSubi »

http://www.allegro.pl/item838172416_szy ... f_vat.html
Też daje radę i to dość szybko.

Po taniości, choć z gwarancją - ale pojemne akumulatorki ładujesz dobę :mrgreen:

http://batimex.pl/towar.php?idtowaru=98 ... &menu2=105

Warte rozważenia szybkie ładowarki na USB, z Eneloop w komplecie, niemal w cenie ogniw:

http://batimex.pl/towar.php?idtowaru=35 ... &menu2=105
Cool Breeze

Ale jak się ma to:
clorox pisze:Ta od GP ładuje 1-2szt prądem 1150mA, 3 szt. prądem 766mA, a 4 szt. prądem 575mA - czyli masz już jakiś wybór.
do tego:
skaktus pisze: Prąd ładowania akku AA nie powinien przekraczać 500 mAh, bo w innym wypadku akku się grzeje przyładowaniu, traci na swej żywotności i ogólnie szybciej się zużywa

Szczerze mówiąc, to że w tej ładowarce Sanyo akumulatory ładuje się parami to mi nie przeszkadza za bardzo, bo i tak przede wszystkim będzie to wykorzystywane do aparatu a tam potrzeba 4-ech. Zależy mi bardziej na dłuższym czasie działania.
MCSubi

Post autor: MCSubi »

Sanyo Eneloop wytrzymują wyższe prądy ładowania bez negatywnego wpływu na trwałość (1 A bez problemu), zwykłe Ni-MH o dużych pojemnościach są delikatniejsze, najlepiej ładować je prądem dziesięciogodzinnym.

Oczywiście, ta ładowarka Sanyo nie jest zła.
Awatar użytkownika
clorox

Cool Breeze pisze:Ale jak się ma to:
clorox pisze:Ta od GP ładuje 1-2szt prądem 1150mA, 3 szt. prądem 766mA, a 4 szt. prądem 575mA - czyli masz już jakiś wybór.
do tego:
skaktus pisze: Prąd ładowania akku AA nie powinien przekraczać 500 mAh, bo w innym wypadku akku się grzeje przy adowaniu, traci na swej żywotności i ogólnie szybciej się zużywa
Ta ładowarka GP ma pomiar temperatury ogniwa podczas ładowania więc nie ma obawy o przegrzewanie ogniw. Można spokojnie je ładować prądem 1A i nie sądzę, żeby znacząco (więcej jak 3%) miało to wpływ na żywotność ogniw. Zresztą tak jak pisałem - wybór należy do ciebie. Ja wolę mieć wybór prądu ładowania i 4 niezależne kanały.
clorox
ODPOWIEDZ