Witam WSZYSTKICH!
To mój pierwszy post. Myślę że w dobrym dziale i na temat
Chce zbudować oswietlenie rowerowe na cree q5 zasilane 700mA. Mam już wszystko poukładane tylko teraz obudowa zależy od drivera. Mają być podłączone 3 aku (ew 4 ) 1.2V będa to prawdopodobnie ogniwa SC z modeli.
Najpierw poskładam jedną potem może sie skusze na 2 jąkś mocniejsza... a ta ma długo wytrzymać.
Czy ma ktoś namiary lub sam robił i może mi dać foto/skan płytki całego układu i spis poszczególnych elementów (najlepiej w miarę fajnie dostępnych na szczęście mam u siebie 2 dobre sklepy z elektronika). Na pierwszy rzut oka myślę że bardziej mi sie opłaca zrobić te 2 drivery niż kupić i płacić za wysyłkę.
Zastanawiałem się też cyz nie zrobić drivera regulowanego potencjometrem od XXX do 700mA.
płytki mam, chemie do trawienia miedzi mam lutownice cyne kabelki itd wsyzstko jest
aha! żeby nie było na elektrodzie szukałem niestety lipa może złe słowa wpisałem...
żeby było wiadomo o co chodiz to tu daje linka http://img528.imageshack.us/img528/2688/uklsc.jpg
budowa drivera
budowa drivera
Światełeczka... światełeczka...
Re: budowa drivera
Cześć.
Po pierwsze - jeśli Q5, to puszczenie w nią tylko 700 to grzech.
Po drugie - robienie przetwornic mija się z celem (jak zacząłem z powerledami, to też chciałem robić sam), bo ceny gotowych są przystępne i wyjdzie Cię tak samo lub tylko odrobinę drożej.
Z gotowych w Polsce - np. od Edima lub dealextreme z Chin.
Po pierwsze - jeśli Q5, to puszczenie w nią tylko 700 to grzech.
Po drugie - robienie przetwornic mija się z celem (jak zacząłem z powerledami, to też chciałem robić sam), bo ceny gotowych są przystępne i wyjdzie Cię tak samo lub tylko odrobinę drożej.
Z gotowych w Polsce - np. od Edima lub dealextreme z Chin.