Baner na stronę głowną www.swiatelka.pl/portal.php ...

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
Awatar użytkownika
Dex-ter

Baner na stronę głowną www.swiatelka.pl/portal.php ...

Post autor: Dex-ter »

Witam,

zrobiłem 3 banerki. Nie komplikowałem ich za bardzo, bo baner ma być prosty.
Jeżeli coś nie pasuje, można to zmienić - mam ich pliki źródłowe i mogę w razie czego je dostosować ;) .
Wieczorem zrobię jeszcze kilka, może będę miał jakieś świeże pomysły :P.

W celu powiększenia fotki, kliknij na nią ;).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam,
Dex-ter

[ Dodano: Pon Sty 28, 2008 4:58 pm ]
Edzia:
Co do 3go banerka mam już plan - prawa strona zostanie, a lewą troszkę przerobię.
Ostatnio zmieniony środa 13 lut 2008, 17:18 przez Dex-ter, łącznie zmieniany 4 razy.
DNF

Post autor: DNF »

Witaj.
Trzeci banner jest najlepszy:) Reszta tez ok, ale jeden jest zbyt jasny, a w drugim nie podoba mi sie czcionka. No i troche za duze sa. Spojrz jaki wymiar ma oryginalny banner. Jesli dasz taki duzy to stronka sie rozjedzie niemilosiernie.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Dex-ter

Dziex ;). Oryginalny to jakieś 900pix ;). Oczywiście mogę je zmniejszyć - to żaden problem ;).
1 - tez uważam, że za jasny. 2 - mogę czcionke zmienić ;). 3 - zmniejszę i zrobię druga wersję - wrzucę wieczorkiem :).
c++

Post autor: c++ »

Zmniejsz wysokość, wydłuż i będzie prawdziwy baner- ktoś tu chyba pojęcia "baner" nie rozumie ;)
Awatar użytkownika
Dex-ter

c++, ja i banery 1000x250 robiłem na zamówienie - zalezy jaki kto lubi ;). Nie ma jakichs podstawowych wymiarow banerow ;). A ten wiem, ze jest za duzy - 900pix ma szerokosc tla, wiec taki zrobie wieczorem.
DNF

Post autor: DNF »

C++ ja poprostu nie lubie jak strona rozjezdza sie na boki:)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Dex-ter

Przeciez i tak wszystko zalezy od tego, jaka mamy rozdzielczosc monitora ustawiona. U mnie np. szerokosc banera to jakies 1200pix.

Poprawiam teraz baner trzeci i robie go 900x110pix. Najwyzej sobie potem Calineczka zmniejszy.
Ostatnio zmieniony środa 13 lut 2008, 17:20 przez Dex-ter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Hmm...czegos mi w tym po lewej stronie brakuje...moze jednak motyw z latarka jest najbardziej oczywisty? Ta laska po prawej do dyskusji Panowie, jakos mam dylemat moralny ...nie wiem czy chce by swiatelka sie z piersiami kobiecymi kojarzyly, hehe...zreszta kazdy widzi co chce.... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Dex-ter

Ta Pani po prawej ma SureFire na szyi :D. A mogę też przywrócić tamtą latarkę po lewej, ale na tle czarnym, bo szare było jakieś takie za jasne ;).

Jestem otwarty na krytykę i propozycje - w końcu to forum dla Nas wszystkich ;).
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

No mi ten pierwszy z LEDami po bokach się najbardziej podoba (fajnie jakby zrobić coś jeszcze z napisem żeby był czytelniejszy). Cyce zbyt wyzywające i dla części mogą być gorszące :wink: Pamiętajcie że mamy nieletnich na forum :mrgreen:
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Dex-ter

Z LEDami niebieskimi, czy RBG ? :). No tak, masz racje z tymi cyckami - ale ich jest tam mało :P. Nie ma ani sutków, ani całego cycka :D.
Nad napisem popracuję, ale może jutro z rana ;). Tylko powiedz mi, czy masz na myśli czcionkę, czy lustrzane obicie ? Kolor, a może cień ? Daj jakieś wskazówki ;).
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Ten totalnie pierwszy w poście, te dwa power LEDy po lewej i po prawej stronie (nie RGB) :wink:
Sometimes darkness can show you the light
c++

Post autor: c++ »

Bocian pisze:Pamiętajcie że mamy nieletnich na forum
Niestety- wyjątek jestem- przepraszam :D
Jutro już będzie 14- więc nie taki nieletni :P
Awatar użytkownika
Dex-ter

Już wiem ;). Fakt, napis ciutkę nieczytelny - chciałem, by przez niego prześwitywał promień z LEDa, ale chyba nie wyszło. Popracuję nad tym rano i wstawię efekty :).
Awatar użytkownika
Aphi

Post autor: Aphi »

Witam wszystkich!!!

Dex-ter a może troszkę bardziej szklisto? :wink:

Obrazek
Pozdrawiam
Aphi
ODPOWIEDZ