Lumintop fw3a brak pamieci trybu i startuje w hi

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Marian

Lumintop fw3a brak pamieci trybu i startuje w hi

Post autor: Marian »

Witam. Jak wyżej lumintop fw3a na początku po wyjęciu z pudelka miała pamieć i działała w miarę ok z wyjątkiem tego, ze wydawała mi się czasem żyć własnym życiem jakby wyłącznik nie działał poprawnie (dawał dodatkowe nie zamierzone impulsy).

Teraz latarka zgubiła pamieć trybu i startuje zawsze w hi. Można ja wystartować w low przytrzymując przycisk. starowanie UI działa ale tez czasem jakiś odpał - reakcja inna niż zamierzona.

Czy to walnięta latarka? czy może coś wyklikałem przypadkiem. W instrukcji nic nie ma na temat włączania/wyłączania pamięci trybu.

Ten wyłącznik tez jest jakiś dziwny, nie ma takiego wyraźnego kliku. Rozebrałem go i jedyne co znalazłem to, że nadruk na PCB jest lekko nie centryczny.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 02 gru 2019, 20:53 przez Marian, łącznie zmieniany 1 raz.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Na włącznik uważaj, bo ma malutkie elementy, które łatwo zgubić. Spróbuj może przetrzeć wewnętrzną rurkę, która odpowiada za przewodzenie sygnału.
ODPOWIEDZ