Witam,
mam już dosyć estetyki lampki na kwadratowej rurce... Czas na coś innego. Jak widzicie możliwość wykorzystania jakiejś taniej latarki z allegro/dx/kai z alu, oryginalnie zasilanej z 3*AAA albo CR123 / 18650? Oto czego oczekuję od lampki:
- długość całości do 10cm
- zasilanie raczej na zewnątrz, z obudowy wyprowadzony przewód (zewn. zasobnik na 6-8 AA)
- kąt świecenia (raczej soczewka) - ok 20 stopni. W "kwadraciaku" 14 st. było trochę za mało, a 28 za dużo.
- tryby: full (ok. 1A), 1/2, 1/4 - mniej więcej i strobo
- całość na cree. Raczej 1 dioda.
Priorytetem jest możliwie długie działanie i wygodne przełączanie trybów.
Podpowiedzcie, z czego to najlepiej złożyć? Jakie body, driver itp.
z góry dzięki,
pozdrawiam
jaka lampka na rower?
witaj
Właśnie jestem w trakcie budowania lampki rowerowej . Będzie sie składała z:
- 3xCree Q5 (dojadą do mnie koło przyszłego czwartku)
- 3xMax1577Z (jako driwer)
- 3 lub 4 ogniwa 18650
- Kolimator 3x30 ( taki mam, jak będzie zły to zmienię )
Niestety nie mogę jeszcze zdradzić z czego zostanie wykonana obudowa lampki - nie chce zapeszyć . Wymiary to mniej więcej fi7x5cm.
Driver będzie sie znajdował w małej obudowie z wyłącznikiem "pod kciukiem" , koło manetki. Ogniwa będą w torbie podsiodłowej.
W pierwszej wersji lampka będzie miała 2 tryby 20% i FULL.
W drugiej będą wszystkie łącznie ze biegającym punktem;), zamierzam wsadzić do środka AVR'a.
Lampka ujrzy światło dzienne koło przyszłego weekendu. Czekam jeszcze na diody, i muszę jakieś mocowanie na kierę wymyśleć.
Pozdro!
- 3 lub 4 ogniwa 18650
Niestety nie mogę jeszcze zdradzić z czego zostanie wykonana obudowa lampki - nie chce zapeszyć . Wymiary to mniej więcej fi7x5cm.
Driver będzie sie znajdował w małej obudowie z wyłącznikiem "pod kciukiem" , koło manetki. Ogniwa będą w torbie podsiodłowej.
W drugiej będą wszystkie łącznie ze biegającym punktem;), zamierzam wsadzić do środka AVR'a.
Lampka ujrzy światło dzienne koło przyszłego weekendu. Czekam jeszcze na diody, i muszę jakieś mocowanie na kierę wymyśleć.
Pozdro!
Steff.k pisze:witaj
- 3 lub 4 ogniwa 18650
Skąd kolega posiada te MAXy ? Ostatnio patrzylem na stronie producenta i nie bylo możliwości zamowienia sampelków a sklepu tez nie udalo mi sie znaleźć...
Pozdro!
Zamówiłem z MAXIMA jako sample.kisi pisze:
Skąd kolega posiada te MAXy ? Ostatnio patrzylem na stronie producenta i nie bylo możliwości zamowienia sampelków a sklepu tez nie udalo mi sie znaleźć...
Pozdro!
Są dokładnie TU Wpisz 1577 w pole i szukaj .