Witam
kiedyś kupiłem diodę LED 3W (podobno edison czy coś takiego ) świeci ładnie czyli tak do domu , na rower w sam raz , od razu przy zakupie u innego allegrowicza kupiłem przetwornicę do tej diody i z nia są same problemy bo nie wiem jak to zasilić
W lekko szajsowatym projekcie była ztego lampka rowerowa jednak świeciła pełną mocą tylko przez kilka min potem stopniowó słabło na akku 6V 4,5 Ah też tak było i nie wiem czyja to wina
chciałbym żeby to świeciło dłużej no i "tak samo" aż do prawie całkowitego wyczerpania baterii
jaki polecilibyście mi driver ?
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Sty 24, 2008 11:15 pm ]
Najlepiej żeby całość działała na 2x18650 jeśli to możliwe ...
dioda potrzebuje chyba ok 3,5V 700mAh przetwornica najlepiej z 1 trybem czyli max .
Pozdrawiam
Przetwornica do LED 3W
A może spróbuj zastosować przetwornice od Edima np tą, nie musisz przecież wykorzystać jej trybów i zastosować zworkę na full zamiast przełącznika.
- Calineczka
- Kontakt:
Witam
Wkleję fotki jak najszybciej będe mógł.
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Lut 03, 2008 8:31 pm ]
Jak dotąd dioda z przetwornica jest w niedostępnym dla mnie miejscu , ale zapewniam że nie mogłem nic "źle" podłączyć ponieważ przetwornica ma tylko 4 "pola" z czego 2 na diodę i 2 na zasilanie.
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Lut 03, 2008 10:58 pm ]
Zrobię sobie z tej diody lampkę na rower i zasilanie będzie 4xAA (akusy)
Wkleję fotki jak najszybciej będe mógł.
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Lut 03, 2008 8:31 pm ]
Jak dotąd dioda z przetwornica jest w niedostępnym dla mnie miejscu , ale zapewniam że nie mogłem nic "źle" podłączyć ponieważ przetwornica ma tylko 4 "pola" z czego 2 na diodę i 2 na zasilanie.
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Lut 03, 2008 10:58 pm ]
Zrobię sobie z tej diody lampkę na rower i zasilanie będzie 4xAA (akusy)