Xanes XL05 German Standard @ Machfally Rox 300 STVZO
Xanes XL05 German Standard @ Machfally Rox 300 STVZO
Na wstępie poszukuję lampki która sprawdzi się w lesie i na ścieżce rowerowej. Ma mieć moc i nie oślepiać. Zasilana z pakietu powinna świecić całą noc, a zasilana z ogniwa 18650 powinna świecić na full około 2h. Mam nadzieje że kiedyś to nastąpi…
Szukając złotego grala wśród lampek rowerowych zakupiłem zauroczony rozmiarem i magią cyferek to coś .
W zestawie:
Opakowanie
Instrukcja
Lampka
Uchwyt z dodatkową gumka
Pakiet 2x18650
Pokrowiec na pakiet
Kabel USB z modułem ładowania
Lampka na ali znana jest jako:
CREE Bike Light L2 10W LED 600LM bicycle Headlights Front Light 5200mah USB Rechargable Battery Cycling Bike front lamp
lub
WEST BIKING Bike Light 600 Lumens Bright Headlight Lights Cycling Lamps Waterproof 3300mAh USB Rechargable Battery Bicycle Light
a na banggood: *
XANES XL05 German Standard 1000LM T6 High Led Waterproof Bicycle Front Light STVZO 4 Modes
* tu występuje bez pakietu aku i nie jest dokładnie sprecyzowane jaki powinien być. Pakiet w wersji BOX to 1s2p 2x18650 z gniazdem na wtyk DC 3,5 mm a nie jak w większości lampek (np. oczojebka) 5,5 mm (średnica wtyku) to ten na dole
Wg. specyfikacji lampka ma diodę o mocy 600 lm (jak ktoś wie jaka dać znać).
Obudowa wykonana jest z jakiegoś stopu metali niby aluminium i magnez ale wyszło im to całkiem nieźle.
Uchwyt wygląda na porządny ale to czas pokaże.
Pakiet aku i tu czar pryska wg. specyfikacji 5200mAh, po rozebraniu 2x2000mAh, po pomiarze 3500mAh.
Kabel ładujący USB 4,2V @ 400mA potrzebuje 14h na naładowanie pakietu. Po zmianie modułu na TP4056 5V@1A ładowanie trwa 10h.
Lampka świeci nieźle jak na ścieżki rowerowe. Jest porównywalna z tymi co miałem wcześniej czyli:
Xanes SFL03 moja pierwsza z odcięciem
WheelUP V9C-400 - bez odcięcia
Miccgin MGL-104 400lm - z tą porównuje Rox 300
Jak świeci Rox 300 oceńcie sami zdjęcia w ciemnym korytarzu ok. 3,5x2,5m i długości 50m
Porównanie lewa Rox 300 prawa MGL-104 lampki ustawione żeby doświetlić 5m przed rowerem
Rozkład światła na ścianie góra MGL_104 dół Rox 300
Pakiet (jakość lutowania)
Sterownik i bliżej niezidentyfikowana dioda
Obudowa i mocowanie diody (brak kontaktu podłoża z obudową pracuje nad rozwiązaniem)
Od lewej Rox 300, środek MGL-104, prawa oczojebka za 4$
c.d.n.
Szukając złotego grala wśród lampek rowerowych zakupiłem zauroczony rozmiarem i magią cyferek to coś .
W zestawie:
Opakowanie
Instrukcja
Lampka
Uchwyt z dodatkową gumka
Pakiet 2x18650
Pokrowiec na pakiet
Kabel USB z modułem ładowania
Lampka na ali znana jest jako:
CREE Bike Light L2 10W LED 600LM bicycle Headlights Front Light 5200mah USB Rechargable Battery Cycling Bike front lamp
lub
WEST BIKING Bike Light 600 Lumens Bright Headlight Lights Cycling Lamps Waterproof 3300mAh USB Rechargable Battery Bicycle Light
a na banggood: *
XANES XL05 German Standard 1000LM T6 High Led Waterproof Bicycle Front Light STVZO 4 Modes
* tu występuje bez pakietu aku i nie jest dokładnie sprecyzowane jaki powinien być. Pakiet w wersji BOX to 1s2p 2x18650 z gniazdem na wtyk DC 3,5 mm a nie jak w większości lampek (np. oczojebka) 5,5 mm (średnica wtyku) to ten na dole
Wg. specyfikacji lampka ma diodę o mocy 600 lm (jak ktoś wie jaka dać znać).
Obudowa wykonana jest z jakiegoś stopu metali niby aluminium i magnez ale wyszło im to całkiem nieźle.
Uchwyt wygląda na porządny ale to czas pokaże.
Pakiet aku i tu czar pryska wg. specyfikacji 5200mAh, po rozebraniu 2x2000mAh, po pomiarze 3500mAh.
Kabel ładujący USB 4,2V @ 400mA potrzebuje 14h na naładowanie pakietu. Po zmianie modułu na TP4056 5V@1A ładowanie trwa 10h.
Lampka świeci nieźle jak na ścieżki rowerowe. Jest porównywalna z tymi co miałem wcześniej czyli:
Xanes SFL03 moja pierwsza z odcięciem
WheelUP V9C-400 - bez odcięcia
Miccgin MGL-104 400lm - z tą porównuje Rox 300
Jak świeci Rox 300 oceńcie sami zdjęcia w ciemnym korytarzu ok. 3,5x2,5m i długości 50m
Porównanie lewa Rox 300 prawa MGL-104 lampki ustawione żeby doświetlić 5m przed rowerem
Rozkład światła na ścianie góra MGL_104 dół Rox 300
Pakiet (jakość lutowania)
Sterownik i bliżej niezidentyfikowana dioda
Obudowa i mocowanie diody (brak kontaktu podłoża z obudową pracuje nad rozwiązaniem)
Od lewej Rox 300, środek MGL-104, prawa oczojebka za 4$
c.d.n.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 25 lut 2019, 09:16 przez qulerek, łącznie zmieniany 3 razy.
Twarde ścięcie po bokach to jednak masakra, ścięcie od przodu ok - problem wynikający z normy i braku oślepiania - tego jak ktoś potrzebuje się nie zmieni. Moim zdaniem ciekawostka jednak niż dobre oświetlenie - mówię o tym co widzę na drodze jako plamę światłą nie o produkcie i jego technikaliach.
Szczerze - byle jaki zoom robi to "podobnie" tyle że w owalu.
Nie kupiłbym - ale bardziej dlatego, że na rowerze w przeciwieństwie do samochodu nie obowiązują niemieckie normy STVZO stąd latarka z daszkiem jest równie dobrym rozwiązaniem tyle że bez pakietu pod ramą.
Szczerze - byle jaki zoom robi to "podobnie" tyle że w owalu.
Nie kupiłbym - ale bardziej dlatego, że na rowerze w przeciwieństwie do samochodu nie obowiązują niemieckie normy STVZO stąd latarka z daszkiem jest równie dobrym rozwiązaniem tyle że bez pakietu pod ramą.
Też nie jestem fanem tej ciemnicy po bokach. Fatalne to moim zdaniem. Jednak s2+ z kolimatorem ma tutaj dużą przewagę.
Dziś testowałem dwa xanesy, ale latarki. Jeden z nich na deklarowane 1000 lm osiągnął 1/3 tego...
A co to są chińskie lumeny ? Mamy jakiś przelicznik ?Wg. specyfikacji lampka ma bliżej niezidentyfikowaną diodę o mocy 600 lm (wg. mnie są to chińskie lumeny).
Dziś testowałem dwa xanesy, ale latarki. Jeden z nich na deklarowane 1000 lm osiągnął 1/3 tego...
Proszę pamiętać ze te moje wypociny nie są po to żeby zachwalić w/w produkty.
Terminy StVZO, German Standard stasują sprzedawcy na ali i bg co nie oznacza że lampka jest wykonana zgodnie z tymi normami.
@Dziubek
Co do mocy diody to tylko moje odczucia i nie posiadam wiedzy i doświadczenia żeby stwierdzić ile ma. (Ty mi lepiej napisz jak ją podrasować)
Nie zachęcam nikogo do zakupu Rox 300 lub innej lampki rowerowej tylko pokazuje co dostajemy za te 25$ i jak to działa.
Pozdrawiam.
Terminy StVZO, German Standard stasują sprzedawcy na ali i bg co nie oznacza że lampka jest wykonana zgodnie z tymi normami.
@Dziubek
Co do mocy diody to tylko moje odczucia i nie posiadam wiedzy i doświadczenia żeby stwierdzić ile ma. (Ty mi lepiej napisz jak ją podrasować)
Nie zachęcam nikogo do zakupu Rox 300 lub innej lampki rowerowej tylko pokazuje co dostajemy za te 25$ i jak to działa.
Pozdrawiam.
qulerek, jak już uporasz się z odprowadzaniem ciepła i będziesz chciał zwiększyć ilość światła prawdopodobnie (ciężko stwierdzić po zdjęciu) wymiana rezystorów oznaczonych 1R0 na mniejsze powinno dać więcej prądu.
Livarnolux HG04063 1500lm - Latarka z lidla - MOD
Latarka - Bazooka - COB 35V 6,5A
A miałem poprzestać na jednej latarce...
Latarka - Bazooka - COB 35V 6,5A
A miałem poprzestać na jednej latarce...
-
Nic innego niż to co pisałem Ci w mailu nie powiem. Buda z plastiku to i nie ma jak jakiegokolwiek radiatora gdzieś upchnąć. W aktualnej postaci nie mam pomysłu jak to poprawić, może ktoś inny coś podpowie.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
@Dziubek spoko może następna będzie lepsza.
Jak w tej nie ogarnę termiki to zostanie taka jak jest . Na szybko jeszcze takie zdjęcie
Znalazłem jeszcze filmiki na YT po rosyjsku
Wideo recenzja
Zmiana diody i sterownika
Jexree VS Machfally (China STVZO)
Jak w tej nie ogarnę termiki to zostanie taka jak jest . Na szybko jeszcze takie zdjęcie
Znalazłem jeszcze filmiki na YT po rosyjsku
Wideo recenzja
Zmiana diody i sterownika
Jexree VS Machfally (China STVZO)
Ostatnio zmieniony sobota 02 mar 2019, 11:12 przez qulerek, łącznie zmieniany 2 razy.
Z tą sztuką co do Ciebie leci jest jakaś nadzieja
. Jak ją dostaniesz podziel się jakąś recką czy zdjęciami.Shell Material:Aluminium Alloy
Moje recenzje oświetlenia na YouTube