Problem z Convoy C8+

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
eLch

Problem z Convoy C8+

Post autor: eLch »

Witam wszystkich,

to mój pierwszy post, którego piszę gdyż mam problem z Convoyem C8+ XPL HI. Od jakiegoś czasu samoistnie, powoli się ściemnia, aż to całkowitego wyłączenia.. Na początku myślałem, że uruchomił się jakiś tryb, ale zmieniałem na inny i sytuacja się powtarza. Dla lepszego zobrazowania problemu nagrałem krótki film:

https://youtu.be/jkxJmFVoYkg

Byłbym wdzięczny za jakieś pomysły co się mogło stać.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Tak na szybko, testowałeś na różnych i dobrych (markowych) ogniwach ?
Awatar użytkownika
MIXTERek

Post autor: MIXTERek »

albo uszkodzone ogniwo albo driver, jedyna opcja sprawdzić ogniwo (zmienić na inne) aby się przekonać
witos

Post autor: witos »

Ogniwo albo driver ale raczej skłaniałbym się ku ogniwu. Podaj nazwę ogniwa-zakładam,że nie jest to jakiś ,,Ultrafrajer,,
eLch

Panowie, dzięki wielkie. Faktycznie to wina ogniwa. Po zmianie działa jak trzeba. Do głowy mi nie przyszło, że przyczyna może być tak błaha. Co do ogniwa to było Liitokala. Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za porady.
Awatar użytkownika
Borsuczy

Post autor: Borsuczy »

Masz ogniwo zabezpieczone? Mi to wygląda jak załączanie się zabezpieczenia. Ogniwa jakie miałem zwykle kończyły swój żywot po prostu zdychając. Może ładowarkę masz zepsutą. Jak na tym drugim ogniwie też nie będzie świecić to będzie wtedy wiadomo. Sprawdzałeś jakie napięcie ma ta Liitokala?
eLch

Ogniwo jest niezabezpieczone. Ładowarka jest ok. Tak jak pisałem, po zmianie ogniwa działa jak trzeba.
ODPOWIEDZ