Apka do odtwarzania Youtube.

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
skaktus

Apka do odtwarzania Youtube.

Post autor: skaktus »

Hej.Macie jakąś sprawdzoną i prostą aplikacje na Andka do odtwarzania w tle Youtuba?Chodzi mi o aplikację, którą można wyłączyć bez ręcznego ubijania.Korzystałem z apki Suamp, jednk z niewiadomych przyczyn nagle przestała odtwarzać filmy z komunikatem o braku możliwości buforowania.Głównie chodzi mi o transmisje na żywo.Wiem że można korzystać z Firefoxa jednak zjada ona sporo ramu i akumulatora.
Jakieś propozycje?
ILPT
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

YouTube z zewnętrzną łatką zaaplikowaną przy użyciu aplikacji Lucky Patcher (do ściągnięcia poza sklepem play). Oczywiście root wymagany.
Ari93

Post autor: Ari93 »

Ja od jakiegoś czasu zacząłem korzystać z YouTube Vanced, dostępne na XDA na telefony z rootem lub bez.
Korzystam z wersji dla roota instalowanej przez Magisk, działa idealnie ;)
ProLight

Post autor: ProLight »

Ja mam OGYouTube, bez rota, chyba najprostsza apka.
Wygląda jak standard od YT z tym że ma możliwość kliknięcia odtwarza w tle.
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

ProLight, OGYouTube nie ma wsparcia od ponad roku, przerzuć się na "YouTube Vanced" jak wyżej Ari93 wspomniał. Jest cały czas rozwijana i można w tle oglądać albo wyciągnąć nawet pływające okno.

ObrazekObrazek
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Ari93, wielkie dzięki, doskonała apka.
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

Podpinam się pod temat.
Jest jakaś apka, ale na starego androida 2.3.6? Telefon to SGS+. Jeszcze na początku 2018 roku wbudowana apka działała bez problemu. Teraz pozmieniali coś z TLS i już nic nie działa. Nawet przeglądarka całkowicie się poddała. Można jakoś tego dinozaura wskrzesić? CyanogenMod całkowicie odpada. Fon ma tylko 512 ramu.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

murgrabia1410, nie warto sam rok temu porzuciłem SGS którego miałem od premiery. Wsparcie wygasa np. Chrome dla androida wymaga min 5.0, od GP zostanie niedługo odcięta wersja 2.2 potem 2.3 w tym roku zaczyna się długo zapowiadany proces przechodzenia na aplikacje 64bit.
Ale jak bardzo chcesz to zobacz na xda na podstawowego SGS była nawet wersja 4.1 więc na wersje z plusem też coś powinno być i działało to nie najgorzej ale to sztuka dla sztuki będziesz się tylko mordował i wkurzał że nic nie działa albo wolno.

Polecił bym jednak kupić za 500zł nowy telefon który będę nieporównywalnie lepszy od starego we wszystkim a starego przywrócić do stanu fabrycznego i traktować jako zapas albo na wycieczki bez prądu jak ma się zapasową baterie :wink:
murgrabia1410 pisze:CyanogenMod całkowicie odpada. Fon ma tylko 512 ramu
W niczym to nie przeszkadza od samego początku używałem CyanogenMod i lepiej działał niż podstawowa wersja bo był lepiej zoptymalizowany pod kątem urządzenia

A jeszcze co do lżejszej aplikacji YT zobacz którąś z tych czy zadziała bez grzebania https://www.digitbin.com/youtube-lite-app/ ale też nie ma co liczyć na cuda starsze wersje aplikacji są odcinane a większość nowych wymaga min API 21
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Ari93

Post autor: Ari93 »

Na SGS jest nawet Android 7.1, wybierałem kiedyś czy wziąć zwykłego czy tego z plusem i cieszę się że nie wziąłem +, oprócz trochę szybszego procka pod każdym względem słabszy... wsparcie społeczności w zasadzie żadne w porównaniu ze zwykłym SGS. Przez chwilę nawet chciałem kupić SGS tak do zabawy, telefonik miał świetny przetwornik audio o bardzo dużej mocy, łupał nieziemsko :razz:
Teraz patrzę że jest też dostępny Lineage OS na Androidzie 7.1 dla plusa, sporo rzeczy niestety nie działa... https://forum.xda-developers.com/galaxy ... s-t3793783

Osobiście bardzo miło wspominam 4.1 śmigał jak rakieta, na nowym telefonie (Xiaomi Mi 2) fabrycznie też zaczynałem od 4.1 i również bardzo miło wspominam...
Jeśli google wymaga dla Chroma minimum 5.0 itp to pozostaje tylko ten Lineage OS... ale generalnie też jestem zdania że czas zmienić telefon, niech to będzie nawet coś na Androidzie GO za 300zł (aczkolwiek doradzał bym dołożenie do jakiegoś Redmi chociażby).
ODPOWIEDZ