Latarka dla osoby niedowidzącej

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Daczu

Latarka dla osoby niedowidzącej

Post autor: Daczu »

Cześć
Poszukuję latarki dla osoby niedowidzącej. Najlepiej jak najłatwiejszej w obsłudze (ładowanie przez podłączenie ładowarki do latarki, bez konieczności wyciągania akumulatorów i przekładania ich do zewnętrznej ładowarki). Wymiary raczej nie mają większego znaczenia, najważniejsza jest ilość i rozkład światła. Miała by służyć do doświetlania rzeczy na małą odległość, ale z dość dużą mocą. Szukam więc coś mocnego z szerokim kątem świecenia. Budżet dosyć elastyczny, wstępnie okolice 300zł. Znajdzie się coś pod moje wymagania?
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Może astolux S43?
Świeci szeroko dużą mocą i ma zintegrowane ładowanie ( ładujesz ładowarką od telefonu na mikro usb )
https://www.banggood.com/Astrolux-S43-S ... rehouse=CN
Jest kod rabatowy jak byś się zdecydował to na pw wyślę.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Re: Latarka dla osoby niedowidzącej

Post autor: Pyra »

Witam
Daczu pisze:(ładowanie przez podłączenie ładowarki do latarki, bez konieczności wyciągania akumulatorów i przekładania ich do zewnętrznej ładowarki).
Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Aktualnie większość latarek, ma wejście na mikroUSB, co powoduje, że nawet dla osób "widzących", może być problem z trafieniem w gniazdo.
Wydaje mi się, że dobrze oznaczone ogniwo i ładowarka (np. zaznaczenie dodatnich biegunów na jaskrawo czerwono), będą dużo lepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
kobert

Re: Latarka dla osoby niedowidzącej

Post autor: kobert »

Pyra pisze:
Daczu pisze:(ładowanie przez podłączenie ładowarki do latarki, bez konieczności wyciągania akumulatorów i przekładania ich do zewnętrznej ładowarki).
Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Aktualnie większość latarek, ma wejście na mikroUSB, co powoduje, że nawet dla osób "widzących", może być problem z trafieniem w gniazdo.
Wydaje mi się, że dobrze oznaczone ogniwo i ładowarka (np. zaznaczenie dodatnich biegunów na jaskrawo czerwono), będą dużo lepszym rozwiązaniem.
Zgoda co do microUSB. Ale są też latarki z ładowarkami magnetycznymi (rozmaite Olighty, Armytek Wizard, Skilhunt H03 RC) - chyba łatwiejsze w obsłudze niż wyciąganie ogniw.
Ostatnio zmieniony środa 14 lis 2018, 22:04 przez kobert, łącznie zmieniany 1 raz.
1984

Post autor: 1984 »

Ja bym brał któregoś Wizarda USB.
Ładowarka jest magnetyczna, sama przyczepia się do "dupki".
Trzeba ją tylko lekko poluzować. Dodatkowo jest podświetlana (czerwony/zielony) i od razu wiadomo czy jest naładowanych akumulatorek, a jak się źle przyczepi to miga na czerwono.
Poza tym Wizard XHP50 USB spełnia założenia mocnego i szerokiego świecenia.
Daczu

Post autor: Daczu »

Dzięki za propozycję, chyba zdecyduję się na ładowanie ładowarką na magnes, wydaje mi się, że będzie to najprostszy sposób. Zastanawiam się nad: Która według Was byłaby lepsza? Może jakiś inny model?
plecho1
Kontakt:

Post autor: plecho1 »

Osobiście z tych dwóch wybrał bym Armyteka bo w razie potrzeby może być również czołówką co bardzo często się przydaje bo mamy dwie wolne ręce.
1984

Post autor: 1984 »

Z armyteka jest jeszcze Prime USB.
Bierz Armyteka ma świetny serwis w PL, najlepszy zresztą.
Mi w Wizardzie USB XHP50 pękła szybka - sama z siebie, napisałem na Torch.pl do HVT (gość z armytek.com.pl) czy się łapię na gwarancję, i nie wnikając w szczegóły, wymienił mi na nówkę sztukę :mrgreen:
ODPOWIEDZ