Latarka dla osoby niedowidzącej
Latarka dla osoby niedowidzącej
Cześć
Poszukuję latarki dla osoby niedowidzącej. Najlepiej jak najłatwiejszej w obsłudze (ładowanie przez podłączenie ładowarki do latarki, bez konieczności wyciągania akumulatorów i przekładania ich do zewnętrznej ładowarki). Wymiary raczej nie mają większego znaczenia, najważniejsza jest ilość i rozkład światła. Miała by służyć do doświetlania rzeczy na małą odległość, ale z dość dużą mocą. Szukam więc coś mocnego z szerokim kątem świecenia. Budżet dosyć elastyczny, wstępnie okolice 300zł. Znajdzie się coś pod moje wymagania?
Poszukuję latarki dla osoby niedowidzącej. Najlepiej jak najłatwiejszej w obsłudze (ładowanie przez podłączenie ładowarki do latarki, bez konieczności wyciągania akumulatorów i przekładania ich do zewnętrznej ładowarki). Wymiary raczej nie mają większego znaczenia, najważniejsza jest ilość i rozkład światła. Miała by służyć do doświetlania rzeczy na małą odległość, ale z dość dużą mocą. Szukam więc coś mocnego z szerokim kątem świecenia. Budżet dosyć elastyczny, wstępnie okolice 300zł. Znajdzie się coś pod moje wymagania?
- smokuxx1987
Może astolux S43?
Świeci szeroko dużą mocą i ma zintegrowane ładowanie ( ładujesz ładowarką od telefonu na mikro usb )
https://www.banggood.com/Astrolux-S43-S ... rehouse=CN
Jest kod rabatowy jak byś się zdecydował to na pw wyślę.
Świeci szeroko dużą mocą i ma zintegrowane ładowanie ( ładujesz ładowarką od telefonu na mikro usb )
https://www.banggood.com/Astrolux-S43-S ... rehouse=CN
Jest kod rabatowy jak byś się zdecydował to na pw wyślę.
Re: Latarka dla osoby niedowidzącej
Witam
Wydaje mi się, że dobrze oznaczone ogniwo i ładowarka (np. zaznaczenie dodatnich biegunów na jaskrawo czerwono), będą dużo lepszym rozwiązaniem.
Pozdrawiam
Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Aktualnie większość latarek, ma wejście na mikroUSB, co powoduje, że nawet dla osób "widzących", może być problem z trafieniem w gniazdo.Daczu pisze:(ładowanie przez podłączenie ładowarki do latarki, bez konieczności wyciągania akumulatorów i przekładania ich do zewnętrznej ładowarki).
Wydaje mi się, że dobrze oznaczone ogniwo i ładowarka (np. zaznaczenie dodatnich biegunów na jaskrawo czerwono), będą dużo lepszym rozwiązaniem.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Re: Latarka dla osoby niedowidzącej
Zgoda co do microUSB. Ale są też latarki z ładowarkami magnetycznymi (rozmaite Olighty, Armytek Wizard, Skilhunt H03 RC) - chyba łatwiejsze w obsłudze niż wyciąganie ogniw.Pyra pisze:Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Aktualnie większość latarek, ma wejście na mikroUSB, co powoduje, że nawet dla osób "widzących", może być problem z trafieniem w gniazdo.Daczu pisze:(ładowanie przez podłączenie ładowarki do latarki, bez konieczności wyciągania akumulatorów i przekładania ich do zewnętrznej ładowarki).
Ostatnio zmieniony środa 14 lis 2018, 22:04 przez kobert, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym brał któregoś Wizarda USB.
Ładowarka jest magnetyczna, sama przyczepia się do "dupki".
Trzeba ją tylko lekko poluzować. Dodatkowo jest podświetlana (czerwony/zielony) i od razu wiadomo czy jest naładowanych akumulatorek, a jak się źle przyczepi to miga na czerwono.
Poza tym Wizard XHP50 USB spełnia założenia mocnego i szerokiego świecenia.
Ładowarka jest magnetyczna, sama przyczepia się do "dupki".
Trzeba ją tylko lekko poluzować. Dodatkowo jest podświetlana (czerwony/zielony) i od razu wiadomo czy jest naładowanych akumulatorek, a jak się źle przyczepi to miga na czerwono.
Poza tym Wizard XHP50 USB spełnia założenia mocnego i szerokiego świecenia.