Posiadam mały pakiet aku (do modelu rc) o symbolu HFC1450-2S 500Mah 6,4v Li-ion. Jest on zbudowany z 2 ogniw o rozmiarze 14500/AA (3,2V), wyprowadzenie plusa i minusa jest z jednej strony każdego z ogniw, zapewne współśrodkowo, ich połączenie przykrywa mała płytka z punktami lutowniczymi przewodów złącza.
Chcę zrobić kolejne takie "pakiety" na bazie koszyków, jednak oznaczenia chemii pracującej w ogniwach i woltażu na nich widniejącego nie zgadzają się, napięcie zgadzałoby się z LiFePO4.
Co tu jest grane, jakie ogniwa tam siedzą, mam szukać/kupić, LiFePO4 czy Li-ion
dziwny pakiet aku
- smokuxx1987
Pleho1, nie znam modelu jest w innym mieście, pochodzi z "odzysku" ale jak w 1 poście, na zdjętej koszulce pakietu stoi 6,4V Li-ion, na komorze modelu 6,4V, na ogniwach 3,2V Li-ion.
Moje pierwotne pytanie powinno brzmieć: jaki typ aku, LiFePO4 czy Li-ion tam NAPRAWDĘ zastosowali?
Smokuxx1987, póki co zakładam że jest tam LiFePO4, chcę nabyć kilka par takich, ładować w zewnętrznej ładowarce a pakować do komory za pomocą zmodyfikowanego koszyka/adaptera/holstera.
Moje pierwotne pytanie powinno brzmieć: jaki typ aku, LiFePO4 czy Li-ion tam NAPRAWDĘ zastosowali?
Smokuxx1987, póki co zakładam że jest tam LiFePO4, chcę nabyć kilka par takich, ładować w zewnętrznej ładowarce a pakować do komory za pomocą zmodyfikowanego koszyka/adaptera/holstera.