HUGSBY G4-1
-
HUGSBY G4-1
Witam , tak sobie przeglądam ofertę DX i znalazłem to : http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16517
Zastanawiam się czego mogę spodziewać sie po tak dużym refie (wygląda też na całkiem głeboki) i do tego OP ? Zakładając oczywiście że Chińczycy zrobili wszystko jak należy i po wymianie orginalnej diody P4 na mocniejszą .
Zastanawiam się czego mogę spodziewać sie po tak dużym refie (wygląda też na całkiem głeboki) i do tego OP ? Zakładając oczywiście że Chińczycy zrobili wszystko jak należy i po wymianie orginalnej diody P4 na mocniejszą .
Zdecydowanie lekiej wziąć V-65C, tam piguła jest na prawdę solidna, dużo aluminium. Nie trzeba nic nowego dotaczać, co najwyżej, podszlifować (podtoczyć) reflektor.
Teraz jest nowa wersja i nie trzeba podtaczać, jak ktoś niedawno pisał?
Teraz jest nowa wersja i nie trzeba podtaczać, jak ktoś niedawno pisał?
Od razu pad akusa, 2C można pobierać przecież bez zbędnych cerygieli.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Pad pod względem napięcia że szybko spadnie poniżej Vf diody + spadki na AMC I już nie będzie maxa.
Edyta. ///
Dotarła V-65C.Jakość bez zmian - taka sobie ale driverek na 3 AMC dają do tego refek jest dużo lepszy nie trzeba podtaczać. Zmieniła sie nazwa na SACREDFIRE Szybka masakra po prostu nie widać środka taka osyfiona. Mimo wszystko warta swojej kasy a skupienie niesamowite w oryginale.
Edyta. ///
Dotarła V-65C.Jakość bez zmian - taka sobie ale driverek na 3 AMC dają do tego refek jest dużo lepszy nie trzeba podtaczać. Zmieniła sie nazwa na SACREDFIRE Szybka masakra po prostu nie widać środka taka osyfiona. Mimo wszystko warta swojej kasy a skupienie niesamowite w oryginale.
Przecież to tylko zabawa. Zobaczę, jak zadziała. Pamiętajmy, że MC-E mają niskie Vf, 3,4V @2,8A. W przeciwieństwie do P7 na ten przykład.
Mam 3 sztuki, wybiorę najlepszą i popatrzymy wspólnie na efekt końcowy
[Drobna edycja obrazka.]
Mam 3 sztuki, wybiorę najlepszą i popatrzymy wspólnie na efekt końcowy
[Drobna edycja obrazka.]
Ostatnio zmieniony poniedziałek 05 paź 2009, 12:59 przez greg, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja już mam podtoczonego, sorry, podszlifowanego refa. MC-E już tam siedzi od dawna z driverkiem Df&Cali v. P7. Teraz mam ochotę na lekki hardcore względem niej
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
W kwestii dobicia do 900lm@4A, to poniżej jest charakterystyka [lm/A] dla Cree MC-E bin K tint 4A. Jeśli masz ten sam bin i chłodny odcień, to pewnie będzie ciut więcej, ale dojść do 900 będzie ciężko. Temperatura i obciążenie aku zrobią swoje.
Źródło
Źródło
- Załączniki
-
- Cree_MC-E_bin_K4A_Lumens_Chart.gif (10.85 KiB) Przejrzano 272 razy
Bin mam na szczęście ciut wydajniejszy, CREE-MCE4WT-A2-0000-000M02. Od kol. RGB Lighting, powinno dać radę
-