Nie ładujące się ogniwo 18650 z DX

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
rrobsonm

Nie ładujące się ogniwo 18650 z DX

Post autor: rrobsonm »

Kupiłem zestaw 2 ogniw 18650 z DX, było to miesiąc temu. Ogniwa leżały u mnie zapakowane w folie przez miesiąc i czekałem na drivera do latarki. (nie wyjmowałem ufając ze na standardowym magazynowym naładowaniu najmniej stracą pojemności). Ostatnio przyszedł do mnie sterownik, wtedy pobawiłem się bateriami. Na 1 z nich świeciła już gotowa latarka jakiś czas (myślę ze około 2h) i zaczęła bardzo słabo świecić. Pomyślałem że się wyładowała wiec spoko, do latarki wsadziłem druga a tą do ładowarki jakiejś chińskiej z allegro (lądowałem nią juz ogniwa 14500) ładowarka nie ładuje i świeci się jakby bateria była naładowana. Myślałem że to problem ładowarki ale 2 ogniwo ładuje normalnie. Czy to znaczy że ogniwo jest zniszczone, wadliwe? Mogę je reklamować jeżeli od daty przyjęcia przeze mnie wysyłki minął ponad miesiąc? (dlatego tak długo czekałem ponieważ dx zwlekał z 2 częścią zamówienia - driverem)

Co w tym wypadku robić? Nie wiem czy jestem się w stanie z nimi wykłócić wymianę czy coś, mój angielski jest średni.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Najprosciej kupic nowe. Zerowe szanse ze uznaja ci taka reklamacje pozatym czy warto kombinowac dla zakladam 4$ ?? Jesli jest z zabezpieczeniem to mozesz wydlubac zabezpieczenie i w najlepszym przypadku bedziesz miec niezabezpieczone ale sprawne.
rrobsonm

jeżeli mieliby mi wysłać 2 sprawne bez odsyłania tych to czemu nie kombinować dla 4$?
Jednak jak mówicie że szanse są zerowe to poprostu temat odpuszczę. Jest z zabezpieczeniem ale nie wiem czy chce dłubać w nim - naczytałem się chyba zbyt dużo o grzebaniu, grzaniu, złym ładowaniu itd tych ogniw.
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

rrobsonm pisze:jeżeli mieliby mi wysłać 2 sprawne bez odsyłania tych to czemu nie kombinować dla 4$?
Dokładnie, spróbować nie zaszkodzi, nie widziałem nigdzie na DX żeby był jakiś termin zgłaszania reklamacji. Ja po ponad dwóch miesiącach od wysłania paczki napisałem im, że jej nie otrzymałem i bez problemu dodali mi ów zaginione itemki do innego zamówienia (klik!) :wink: Pod względem obsługi klienta DX jest świetny, bardzo zależy im żeby klient był zadowolony.
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
rrobsonm

Tylko nie wiem co im napisać? ze ogniwo się nie ładuje? Będą potrzebować zdj paczki? (wyrzuciłem) nr zamówienia mam. Po prostu napisać że nie mogę go naładować? opisywać dlaczego tak późno zgłaszam czy przemilczeć?
Awatar użytkownika
Volt

Zdjęcia raczej wątpię że będą chcieli. Nie musisz pisać kiedy dostałeś paczkę.
Wydaje mi się, że wystarczy jak napiszesz, że "jedno z ogniw które otrzymałeś się nie ładuje i podejrzewasz że jest dead" :razz:

Jest nawet odpowiedni "dział" w ich Punkcie Obsługi Klienta:
Obrazek

Aha, dasz radę napisać czy Ci pomóc?
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
rrobsonm

Cos w tym stylu jak napisałeś to dam rade :) Swoja droga moze wlasnie technicznym angielskim lepiej ich nie wystraszyc. Ale pisac ze chce wymiany czy cos? Czy niech sami zaproponuja?
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Ło qrcze dostałem 12 szt zapakowanych to muszę posprawdzać bo widzę że to już kolejnej osobie takie cuda sie stały :/
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
rrobsonm

Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

rrobsonm pisze:moje to konkretnie te http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5790
hmm, ja tez takie padłe dostałem ;-(
reklamowac ;-)
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Kiedys dostalem takie, jedno padniete calkowicie. Elektronika i samo ogniwko w kosz.

Obrazek
rrobsonm

tak sobie pomyslalem ze jakby ktos chcial to moge mu wyslac to zepsute ogniwo, ktos tu wspominal ze elektronike mozna wydlubac i bedzie dzialalo.
Awatar użytkownika
Volt

Ja bym chciał :wink:

A co do tego:
rrobsonm pisze:Ale pisac ze chce wymiany czy cos? Czy niech sami zaproponuja?
- chyba lepiej żeby sami zaproponowali. Najlepiej udawać takiego wystraszonego klienta co dostał niedziałające, zasmucił się i nie wie co teraz robić :razz:
rrobsonm

jak sprawa z dx sie wyjasni to sie ugadamy i Ci przesle, moze jeszcze beda odemnie coś chcieli jakis test albo cos, pozatym obecnie nie jestem w stanie na poczte skoczyc - kontuzjowany jestem
ODPOWIEDZ