Cześć Wam. Szukałem sobie ostatnio tylnej lampki rowerowej, zarówno w sklepach polskich jak i zagramanicznych. Znalazłem całą masę plastikowego dziadostwa z diodami od zapalniczek i z 10 trybami. Żadnej normalnej lampki. To zrobię sobie swoją sam.
Pomożecie znaleźć odpowiednią czerwoną diodę i kolimator do Convoya S2+ tak żeby to pasowało do siebie?
Czerwona dioda i kolimator do Convoy S2+
- smokuxx1987
Czerwona XP-E2.
Sterownik może być 3x amc albo słabszy.
Od siebie w kwestii optyki polecam zwykły ref op + dyfuzor.
Widoczność gwarantowana na 270 stopni.
viewtopic.php?t=14748&postdays=0&postorder=asc&start=0
Finalnie u mnie jest czołówka dostępna dawniej na ebay z gumowym dyfuzorem.
Czołówka lepiej się sprawdza bo można ją zamontować równolegle do rurki podsiodłowej i nie wystaje.
Takie coś:
Sterownik może być 3x amc albo słabszy.
Od siebie w kwestii optyki polecam zwykły ref op + dyfuzor.
Widoczność gwarantowana na 270 stopni.
viewtopic.php?t=14748&postdays=0&postorder=asc&start=0
Finalnie u mnie jest czołówka dostępna dawniej na ebay z gumowym dyfuzorem.
Czołówka lepiej się sprawdza bo można ją zamontować równolegle do rurki podsiodłowej i nie wystaje.
Takie coś:
Projekt równoległy do mojego - też ma z tego wyjść lampka rowerowa:
viewtopic.php?t=23049
Dioda i sterownik już są, czekam tylko na hosta, który się gdzies zagubił...
viewtopic.php?t=23049
Dioda i sterownik już są, czekam tylko na hosta, który się gdzies zagubił...
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
Czołówka kątowa odpada, na sztycy lampy nie zamontuję bo mam na siodle ass savera i zasłania. A taki dyfuzor to też średnia opcja wg. mnie. Będę jechał prawą krawędzią jezdni i po co przechodzień po drugiej stronie ulicy na chodniku ma mnie widzieć? Żeby mi pomachać jak będę odjeżdżał? Convoy S2+ będzie siedział bezpośrednio pod siodłem, między prętami. Jeszcze go mogę ustawić pod odpowiednim kątem, żeby bardziej celował w oczy puszkarzy. Oczywiście będę jeździł na najniższym trybie, to wystarczy.
Sosenia, to co planujesz wygląda spoko. Tam piszą, że zwykły sterownik będzie dobry, to co zwykły Convoy S2+ z diodą podmienioną na taką jaką proponuje pan kolega smokuxx1987 będzie dobry? Wziąłbym po prostu reflektor OP. Wiem jak działa z takim lustrem, jest spoko, szeroko. Tylko czy taka dioda nie zmieni tego trochę? Może ma mniejszą lub większą bańkę i będzie inaczej działać?
Edycja:
Jednak nie doczytałem, piszą coś o przetwornicach step down, a w to mi się bawić nie chcę. Zamówię ten sterownik jak tam pokazałeś.
Edycja 2:
Jeśli ktoś się zastanawia jak to zamontuję- planowałem kupić aluminiowy montaż do latarki ze światku ASG. Zamontują ją na wcisk i jeszcze może uda mi się tam z jedną warstwę cienkiej folii aluminiowej, lub miedzianej upchać między montaż, a lampkę. Zyskam dwie korzyści:
1. O wiele lepsze odprowadzenie ciepła
2. Pewność, że jak zostawię przypięty rower pod sklepem, nie podejdzie żadna k**** i nie ukradnie światełka.
A sam montaż jakoś tam przykręcę do siodła czy coś.
Edycja 3:
Przepraszam za chamstwo, no i nazywając w ten sposób wielbicieli cudzego mienia nie chciałem urazić pań które w ten sposób zarabiają na życie. Takie panie szanuję, złodziei nie. Dobra skończę swoje wywody bo zaraz ban poleci
Sosenia, to co planujesz wygląda spoko. Tam piszą, że zwykły sterownik będzie dobry, to co zwykły Convoy S2+ z diodą podmienioną na taką jaką proponuje pan kolega smokuxx1987 będzie dobry? Wziąłbym po prostu reflektor OP. Wiem jak działa z takim lustrem, jest spoko, szeroko. Tylko czy taka dioda nie zmieni tego trochę? Może ma mniejszą lub większą bańkę i będzie inaczej działać?
Edycja:
Jednak nie doczytałem, piszą coś o przetwornicach step down, a w to mi się bawić nie chcę. Zamówię ten sterownik jak tam pokazałeś.
Edycja 2:
Jeśli ktoś się zastanawia jak to zamontuję- planowałem kupić aluminiowy montaż do latarki ze światku ASG. Zamontują ją na wcisk i jeszcze może uda mi się tam z jedną warstwę cienkiej folii aluminiowej, lub miedzianej upchać między montaż, a lampkę. Zyskam dwie korzyści:
1. O wiele lepsze odprowadzenie ciepła
2. Pewność, że jak zostawię przypięty rower pod sklepem, nie podejdzie żadna k**** i nie ukradnie światełka.
A sam montaż jakoś tam przykręcę do siodła czy coś.
Edycja 3:
Przepraszam za chamstwo, no i nazywając w ten sposób wielbicieli cudzego mienia nie chciałem urazić pań które w ten sposób zarabiają na życie. Takie panie szanuję, złodziei nie. Dobra skończę swoje wywody bo zaraz ban poleci
Podoba mi sie ten patent. Śruby jakieś ze łbem "Y" czy ":" i lampa jest na stałe.Borsuczy pisze:planowałem kupić aluminiowy montaż do latarki ze światku ASG. (...) A sam montaż jakoś tam przykręcę do siodła czy coś.
Co do sterownika to wybrałem szukając pracy w CC, nie sprawdzałem go jeszcze z diodą, więc nie jestem pewien czy to na pewno dobry wybór - ale chyba jest to mniejszy problem, żeby ew. go potem wymienić.
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV