IPhone 5S czy jeszcze warto.
IPhone 5S czy jeszcze warto.
Witam.
Pasowało by zmienić żonie telefon. Obecny Huawei Y5 strasznie ją i mnie wkurza. Już półtora roku od zakupu notorycznie brakowało w nim pamięci na aplikacje. Teraz to już nawet Whatsapp nie chce się zaktualizować bo brak pamięci.
Coś mnie pokusiło aby zerknąć na starszego iPhone'a 5S.
Taki telefon na pewno by jej pasował że względu na gabaryty, no i to iPhone.
Znalazłem takiego pod nosem niby zakupiony pod koniec 2017r.
Teraz pytanie do Was. Czy zakup takiego iphona w 2018r ma jeszcze sens?
Pasowało by zmienić żonie telefon. Obecny Huawei Y5 strasznie ją i mnie wkurza. Już półtora roku od zakupu notorycznie brakowało w nim pamięci na aplikacje. Teraz to już nawet Whatsapp nie chce się zaktualizować bo brak pamięci.
Coś mnie pokusiło aby zerknąć na starszego iPhone'a 5S.
Taki telefon na pewno by jej pasował że względu na gabaryty, no i to iPhone.
Znalazłem takiego pod nosem niby zakupiony pod koniec 2017r.
Teraz pytanie do Was. Czy zakup takiego iphona w 2018r ma jeszcze sens?
Na ile starczy pamięci w tym iPhonie? Teraz to minimum 64GB bo 32GB zapycha się szybciej niż mogłoby się wydawać.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Xperia Z3 Compact, przez około rok użytkowałem a teraz też około roku moja żona i jest mega zadowolona.
Jedynie trzeba odrazu dokupić dodatkowy magnetyczny przewód ładowania bo USB ukryte jest pod klapką a wielokrotne otwieranie klapki może spowodować uszkodzenie uszczelki klapki. Polecam oryginalny Sony, jest w podobnej cenie co zamienniki a jednak jest lepszej jakości.
Jedynie trzeba odrazu dokupić dodatkowy magnetyczny przewód ładowania bo USB ukryte jest pod klapką a wielokrotne otwieranie klapki może spowodować uszkodzenie uszczelki klapki. Polecam oryginalny Sony, jest w podobnej cenie co zamienniki a jednak jest lepszej jakości.
Moim zdaniem teraz to najlepiej byłoby poczekać na iphona se 2, w końcu w tym roku ma się pokazać i kosztować koło 2 klocków.
Ostatnio zmieniony piątek 24 sie 2018, 14:43 przez porom, łącznie zmieniany 1 raz.
Od półtora roku używam takiego i jestem mile zaskoczony. Używam go głównie do dzwonienia, trochę internetu i jako nawigacji, żadnych gier itp. Zawsze byłem antyfanem tej marki, ale stwierdziłem, że nie ma co się wypowiadać jak nigdy go nie miałem. Kupiłem, i po półtora roku użytkowania nadal go mam i nie zamierzam zmieniać marki, jedynie model .
Jeżeli będziesz systematycznie usuwał lub zgrywał zdjęcia z galerii ( te z WhatsAppa też ) i nie przeładowywał go aplikacjami to nawet wersja 16 GB będzie ok. Według mnie to jeden z fajniejszych telefonów w tym lub podobnym rozmiarze. Napisz proszę jak możesz w jakiej cenie jest ten 5 S, który możesz kupić, w jakim stanie i jakiej pojemności. Dodam, że mój po 1,5 roku ma w 100 % sprawną baterię ( w/g BatteryLife ).
Miałem Sony Xperia Z3 compact i nie polecam - pracuje ok, ale jakość wykonania niestety nie powala. Właśnie Sony zamieniłem na iPone'a.
Pzdr
Jeżeli będziesz systematycznie usuwał lub zgrywał zdjęcia z galerii ( te z WhatsAppa też ) i nie przeładowywał go aplikacjami to nawet wersja 16 GB będzie ok. Według mnie to jeden z fajniejszych telefonów w tym lub podobnym rozmiarze. Napisz proszę jak możesz w jakiej cenie jest ten 5 S, który możesz kupić, w jakim stanie i jakiej pojemności. Dodam, że mój po 1,5 roku ma w 100 % sprawną baterię ( w/g BatteryLife ).
Miałem Sony Xperia Z3 compact i nie polecam - pracuje ok, ale jakość wykonania niestety nie powala. Właśnie Sony zamieniłem na iPone'a.
Pzdr
Napisałem, że według apki BatteryLife, ale i tak nie zauważyłem spadku jej wydajności. Trzyma po kilka dni a trochę go używam. Nie wiem, jak w nowszych iPhone ale te mają wyjątkowo wytrzymałe baterie (przynajmniej te, z którymi się spotkałem) Zwykła 5, która krąży w rodzinie ma około 5-6 lat ma nadal sprawną baterię - na pewno nie jak u mnie ale przez ostatnie 2,5 roku jest dosłownie orana i działa, więc nie ma co narzekać.
Pzdr
Pzdr
Więc mi musiała się trafić jakaś dobra sztuka tej Xperii Czytałem o problemach z klapką zamykającą USB i dlatego kupiłem magnetyczny kabel do ładowania i być może dzięki temu nie miałem żadnych problemów. Podobno bardziej zawodne były większe wersje Z3, ja osobiście z wersji Compact byłem bardzo zadowolony, przy moim użytkowaniu bateria trzymała około 6 dni, żonie obecnie trzyma około 3 - 4 ale ona znacznie więcej rozmawia Zmieniłam ją jedynie z takiego powodu że miała USB z boku i pod klapką co stwarzało problemu przy użytkowaniu kamerki termowizyjnej. Gdyby nie ten fakt to pewnie używał bym tego fona do dziś.
Być może miałeś szczęście, ale niestety Sony nie grzeszy jakością, u "mnie" obydwa M4 aqua miały problemy z przegrzewaniem, jeden wymieniony na M5 a drugi został w porę zastąpiony Huaweiem. Mój Z3 compact maił odstające klapki to była wada często spotykana. W porę się go pozbyłem. Mam jeszcze służbowego Huaweia P20 lite i uważam, ze działa bez zarzutu, ale ma jedną wadę, z którą muszę się męczyć - wielkość - prawie 6 cali to porażka
Pzdr
Pzdr
Zobacz ofertę Xiaomi seria choćby redmi albo starsze Mi. System stabilny, przede wszystkim funkcjonalny, nie przeładowany, szybki. Telefony dobrze zarządzają energia i mój Redmi 4x 2 pełne dni wytrzymuje z włączonym internetem. Rodzina używa Redmi 2, 4 i 4x. Wcześniej tego systemu używałem na Nexusie 4. No i system bardzo podobny z wyglądu do IOS'a
A to zapchanie telefonu to wina małej pamięci czy może samego sposobu użytkowania ? Pytam bo mój telefon ma 32 GB a znam osoby co mają 16 i telefon śmiga. Wszystko zależy jak używamy. Y5 to nie jest jakieś cudo, ale jeśli go nie zawalimy toną aplikacji z milionem uprawnień, to powinien pracować przyzwoicie. Ja bym na Twoim miejscu celował coś w serie A z Samsunga czy choćby P9 lite itd. Apla niestety nie kupię. Środowisko ma genialne, ale brak pracy jako pamięć masowa i wykastrowane BT w moim wypadku skreśliło tą markę.
ILPT