Latarka za 16.50 zł sesja rozbierana !

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Awatar użytkownika
Darek

Latarka za 16.50 zł sesja rozbierana !

Post autor: Darek »

Witam.
Z powodu braku materiału do wytoczenia głowicy pod reflektor do diody MC-E o średnicy 52mm postanowiłem coś kupic aby wykorzystać body.Tak własnie stałem się posiadaczem tej niezwykłej latarki.Na zdjęciach sesyjka rozbierana.
Obrazek
Korpus w cełej okazałości.
Anodyzacja w mierę dobra tz.dosyć twarda ciężko powiedzieć jakie HA ale znośne.
Ma to być latarka pod wodę zasilana ogniwem 25500 o pojemności 5 Ah realnej pojemności jeszcze nie sprawdzałem ,dziś postaram sie rozładowac akumulator i naładować ładowarka
PRP-PEAK Prodigy.
Obrazek.
Na zdjęciu powyżej widać całą elektronikę i zestaw super jasnych diod podobno 52 sztuki ale nie liczyłem.Dość ciekawy wyłącznik 3 pozycyjny tzn. pierwszy klik załączone 19 diod,następny dodatkowo załączone 12 diod,następny jeszcze 22 diody .
Najlepsze jest jednak połączenie minusa baterii do bieguna wspólnego diod w reflektorze co uwidocznione jest na nastepnym zdjeciu.
Obrazek.
Koszyczek na trzy baterie AA.
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Gdzie to kupiłeś? Hehe! Mój kumpel kupił to cudo w toys4boys (albo jakoś tak) za jakieś 50 PLN! Zdążyłem mu nawet wymienić gumkę na włączniku, na GITD! ;-)

P. S. Spoko! Już wyposażyłem go w coś poręczniejszego z DX! ;-)
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek »

Oczywiście na Alledrogo.Niestety nie udało sie zdjąć głowicy z korpusu i musiałem odciąć na tokarce ale nawet dobrze się złozyło bo wykorzystam głowice do innego body które jest juz prawie na ukończeniu.
ODPOWIEDZ