Akumulator RYOBI ONE+
Akumulator RYOBI ONE+
Witajcie. Zna ktoś sprawdzony ZAMIENNIK do urządzeń RYOBI ONE+ ? Interesują mnie sprawdzone modele, nie to co można o nich odszukać w sieci, googlowanie mam opanowane
Nie chodzi o koszt ogniw, można taniej wyłapać, ale jak widzę ceny używek aku 4 czy 5 Ah, i do tego trzeba dodać wysyłkę. Ogniwa zakup, i też do mnie wysyłka. Muszę jeszcze komuś zapłacić za zgrzanie. I tak oto koszt końcowy jest równy, albo zbliżony do nowego oryginalnego akumulatora gdzie nie bawię się z niczym. Stąd pytanie czy ktoś ma sprawdzony zamiennik. Wiem że ich wadą jest elektronika (BMS i co tam jeszcze wrzucili), a pytać sprzedawcy czy towar jest dobry, czy nie, to wiadomo jaka będzie odpowiedź
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Ostatnio regenerowałem znajomemu stolarzowi akumulator od festool PDC18/4. Oryginalny aku był w pakiecie 5s2p 18V 3Ah, jednak już był mocno zużyty. Kupiłem 10 ogniw sony vtc6 po 10zł sztuka, rozpakietowałem stary akumulator i polutowałem na nowych ogniwach. Efekt super bo za 120zł ma baterię 6Ah zamiast 3Ah, gdzie nowe aku do festoola 5,2Ah to koszt ok. 500zł. Także gra warta świeczki o ile ma się właśnie uszkodzony bądź używany akumulator.
Ostatnio zmieniony piątek 26 sty 2018, 15:20 przez lobudek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak patrzę to za 4 Ah wychodzi mi niecałe 300 zł przesyłkami i częściami. Za ciut ponad 300 jest 4 Ah nówka. Interes żaden dla mnie.
Od biedy kupić małą i rozbudować. Tylko jak to sklekotać w całość później ? Chyba prowizorka taśmami, pleksi czy coś w tym stylu, bo drukarki 3D jeszcze za drogie.
Od biedy kupić małą i rozbudować. Tylko jak to sklekotać w całość później ? Chyba prowizorka taśmami, pleksi czy coś w tym stylu, bo drukarki 3D jeszcze za drogie.
Jeśli chcesz dodatkową baterię to faktycznie wychodzi drogo ale regenerując posiadaną zużyta to już takiej tragedii nie ma. Właśnie buduję prosta zgrzewarkę z transformatora od mikrofali (całkowity koszt około 100zł) i już przy użyciu takiej zabawki można spokojnie zgrzać nowy pakiet więc jak ma się trochę czasu i chęci to dość tanio można samemu to zrobić.
Hej plecho1. Pisałem w pierwszym poście że potrzebuję zamiennik, a co za tym idzie całej baterii, gdybym miał regenerować to by tematu nawet nie było Gdyby nie problemy z zamiennikami, i ich elektroniką, to bym już dawno kupił zamiennik i po sprawie.
Super, jak na "nowe" to szkoda żeGoferjw pisze:Proponowałbym się zainteresować klik
Dodam 70 zł i mam 5 Ah z gwarancją na allegro.Na baterie udzielam gwarancji rozruchowej.
Aktualnie obserwuję allegro oryginały w licytacjach, zobaczymy, może coś się ustrzeli w dobrej cenie. Rozmawiam też z jedną osobą, może mi odsprzeda część swojego zestawu.
Najbardziej zastanawia mnie skąd tak wysokie ceny za używane akumulatory RYOBI. Dalej podtrzymuję zdanie że liczy się elektronika którą ma w środku. To nie tylko BMS, ale i jakieś zabezpieczenia pewnie są których nie ma w zamiennikach. Ktoś coś na ten temat może wie ?
Jeśli masz dostęp do drukarki 3d wydrukuj sobie obudowę akumulatora i sam polutuj akumulator z popularnych ogniw 18650.
https://www.thingiverse.com/thing:1436651
https://www.thingiverse.com/thing:1436651