Przesyłka z USA

....nie pasujące gdzie indziej...
ProLight

Przesyłka z USA

Post autor: ProLight »

Witam,
Panowie znalazłem w USA klawiaturę do tabletu, cena niecałe 300$ po kontakcie z producentem wszystko fajnie, mili kontaktowi, itp. Ale w końcu podałem adres do wysyłki, troszkę się zdziwili i podali mi że mogą wysłać kurierem FedEx koszt 150$ - koszt przesyłki trochę zwalił mnie z nóg, zważywszy że paczka jest raczej nie duża 10calowa klawiatura, 50% ceny sprzętu.

Ale nic, poszukałem przedstawiciela firmy w PL ale przedstawiciel po "ciężkich negocjacjach" zaproponował mi ten sam sprzęt w cenie 500$ + 200$ przesyłka, oczywiście nie wiedzieli nic ze juz gadałem z producentem.
Po rozmowie stwierdzili że to wszystko co mogą zrobić, oczywiście przez najbliższe 100lat nie spodziewają się przesyłki od producenta i nie mam co liczyć aby koszt przesyłki podzielić bądź zmniejszyć.

Za przesyłkę z Chin ( taka pełna bez żadnych ulg) zapłaciłem 50$

Porozmawiałem z producentem, powiedział że mogą wysłać innym przewoźnikiem, tylko nie wiedzą jakim?
Jak w miarę tanio wysłać paczkę z USA? Ma Ktoś może doświadczenie w tej sprawie.

Pozdrawiam
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Niestety typowe dla nich. Za mały mają zysk i zbyt egzotyczny klient, więc nie chce im się kombinować. Nawet jak znajdziesz tańszą formę wysyłki to mogą nie chcieć z niej skorzystać.

Najlepsza opcja to złapać kogoś, kto tam jeździ, kupić na jego adres hotelowy i czekać jak przywiezie. Albo ktoś, kto tam mieszka przepakuje i wyśle zwykłą paczką pocztową.
Zobacz jeszcze https://www.polonezparcelservice.com/pl/zakupy - kiedyś było nimi tanio jak barszcz jak szło morzem.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Zamawiam szkła z USA tam najtańsza wysyłka jest UPS-em.
Tylko szybki to paczka max 10x10x5 cm, za taką jest 14$.
BKK

Post autor: BKK »

Pogadać z kimś, kto tam mieszka. Niech kupi i wyśle prywatną paczką. Przed wysyłką towar najlepiej pozbawić oryginalnego opakowania i nadać mu cechy używanego. Przynajmniej kiedyś tak było pewniej, bo mogli doliczyć jakieś cła i opłaty.
ProLight

tty5150 pisze:Niestety typowe dla nich. Za mały mają zysk i zbyt egzotyczny klient, więc nie chce im się kombinować. Nawet jak znajdziesz tańszą formę wysyłki to mogą nie chcieć z niej skorzystać.

Najlepsza opcja to złapać kogoś, kto tam jeździ, kupić na jego adres hotelowy i czekać jak przywiezie. Albo ktoś, kto tam mieszka przepakuje i wyśle zwykłą paczką pocztową.
Zobacz jeszcze https://www.polonezparcelservice.com/pl/zakupy - kiedyś było nimi tanio jak barszcz jak szło morzem.
Producent w USA wręcz przeciwnie, był zachwycony, to Polacy(przedstawiciele) mnie zlali, więc będę jeszcze rozmawiał z producentem na temat wysyłki.

Właśnie ciężko ze znajomością Kogoś kto tam mieszka i by mi to załatwił.
ProLight

tty5150 pisze:Niestety typowe dla nich. Za mały mają zysk i zbyt egzotyczny klient, więc nie chce im się kombinować. Nawet jak znajdziesz tańszą formę wysyłki to mogą nie chcieć z niej skorzystać.

Poczytałem troszkę na ten temat, podliczył email swoją paczkę i wyjdzie ok 60$ wysyłka do PL :-D + koszt wysyłki paczki w stanach.

W sumie to coś niemożliwego, trochę mam obawy ale myślę zaryzykuję.
ODPOWIEDZ