Długo dystansowe tablet z LTE.
Długo dystansowe tablet z LTE.
Hej.Zwracam się do Was z prośbą o poradę. Od około roku korzystam z Samsunga Galaxy Tab S.Pasuje mi w nim prawie wszystko - szybkość działania, dobry wyświetlacz, wielkość, waga. Nie pasuje mi natomiast czas pracy.Przy jasności ustawionej na 50% włączonej nawigacji tablet pracuje góra 4 godziny. Szukam zatem czegoś z ekranem w granicach 8 cali, wyposażonego w modem LTE i czegoś co będzie mogło długo pracować na akumulatorze. Tablet będzie wykorzystywany do GPS, filmów i internetu. Nie oczekuje OLEDa ale też nie chce ekranu na który patrząc z boku nic nie zobaczę. Rozdzielczość tez nie musi być kosmiczna. Możecie polecić coś tego typu w budżecie do 1000 zł? Nie musi być to urządzenie nowe.
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.
ILPT
Tablet używam z power bankiem Tomo w którym mam 4 ogniwa każde o pojemności około 3400 mah. W trakcie ostatniej podróży która trwała 13 godzin, tablet "wypompował" cały zapas energii.
Ostatnio zmieniony sobota 12 sie 2017, 21:14 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
ILPT
13 godzin samolotem? Robiłem takie trasy i USB obok ekranu TV było.
Zafunduj sobie Xiaomi 20000, na pokład można wnieść a prądu starczy na dłużej niż 13 godzin.
Swoją drogą strasznie prądożerny ten tablet.
Mam Cube i starczyło baterii na 9 godzin oglądania filmów ciągiem na wbudowanych akusach.
M
Zafunduj sobie Xiaomi 20000, na pokład można wnieść a prądu starczy na dłużej niż 13 godzin.
Swoją drogą strasznie prądożerny ten tablet.
Mam Cube i starczyło baterii na 9 godzin oglądania filmów ciągiem na wbudowanych akusach.
M
My flashlight is smaller than yours...
13 godzin autem w trasie na Bałkany. I głównie nie chodzi mi tutaj o to ze są power banki czy ładowarki samochodowe. Tablet jest pradozerny ze względu na OLEDa jak i to ze nie jest to model nowy i juz trochę czasu ma. Dlatego szukam czegoś oszczedniejszego. Wiem ze oszczedniejszy najprawdopodobniej będzie też wolniejszy, choć niekoniecznie. Wiele dzisiejszych srednich procesorów do tabletów wyprzedza te z przed 3 lat które wtedy były na topie.
Ostatnio zmieniony sobota 12 sie 2017, 21:17 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
ILPT
OLED jest bardziej prądożerny tylko przy wyświetlaniu białego w każdym innym wypadku bije na głowę LCD. Ustaw sobie ciemniejszą kolorystykę, naklej folie antyrefleksyjną przez co można będzie obniżyć jasność i wytrzyma dłużej.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Pozwolicie że się podepnę?
Potrzebuje Tablet-navigacjo-biurowo-diagnostyczny
Tablet rozmiar 8-10 cali (preferuje 10)
Do navigacji w samochodzie
Windows najlepiej 7
Pełnowymiarowe USB lub z przejściówką, tak żeby móc podłączyć interfejsy, drukarka.
Dołączana klawiatura - może być po BT żeby spokojnie napisać dokument
Wifi
Zasilanie obojętne, calyczas mam dostęp 12V lub gniazdko 230V
Znajdzie się taki tablet?
Czy raczej szukać czegoś w stylu Lenovo yoga, Lenovo 2w1, Lenovo mix
Potrzebuje Tablet-navigacjo-biurowo-diagnostyczny
Tablet rozmiar 8-10 cali (preferuje 10)
Do navigacji w samochodzie
Windows najlepiej 7
Pełnowymiarowe USB lub z przejściówką, tak żeby móc podłączyć interfejsy, drukarka.
Dołączana klawiatura - może być po BT żeby spokojnie napisać dokument
Wifi
Zasilanie obojętne, calyczas mam dostęp 12V lub gniazdko 230V
Znajdzie się taki tablet?
Czy raczej szukać czegoś w stylu Lenovo yoga, Lenovo 2w1, Lenovo mix
Główny spammer tego Forum
To widziałeś? https://www.anandtech.com/show/11414/pa ... ire-hazard
My flashlight is smaller than yours...