Kabelki USB

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
ww296

Kabelki USB

Post autor: ww296 »

Witam
Kupuje jakieś kabelki od dłuższego czasu w Chinach. Przerabiałem te dwustronne microusb i stwierdziłem że to gra nie warta świeczki. (w poprzednim tel uszkodziłem sobie gniazdo nimi) postanowiłem zakupić miedzy innymi polecane na forum LG 28AWG. Przyszedł i po początkowym zachwycie (pełne ładowanie, transmisja danych i wszystko inne bez zająknięcia) zrozumiałem, że to bardzo nieprzyjemne rozwiązanie zwłaszcza np do auta. Po prostu ten kabel jest tak gruby i sztywny, że stwarza to problemy. po kilku miesiącach i tak przestał działać ze względu na zanieczyszczone i w efekcie uszkodzona wtyczkę mikro. Przeciąłem go i zobaczyłem, że kable w środku to by zapewne i 10 A bez najmniejszego problemu przeniosły i że problem z kablami wynika nie z grubości (przekroju) kabli tylko z połączenia kabel - gniazdo i same styki w gnieździe. Fabryczny kabel jest cieniutki, elastyczny a bez problemu ładuje się z pełnymi osiągami .

Postanowiłem nie kupować więcej grubych kabli. - myślę sobie znajdę najtańsze przyzwoicie wyglądające, z marka przyznającą się do produktu i takie kupię. Niestety nie popatrzyłem dokładnie w opis i przyszły mi - VOXLINK 10 sztuk 1 M Kabel V8 Micro USB znowu 28AWG - kurcze identyczne ja to LG - może poza ładniejszym wizualnie wtykiem.
Kupiłem tez kabelek z magnetyczną końcówką ale niestety nie działa z moim tel - co również było w opisie a czego nie doczytałem przez zakupem.

No i teraz pytanie - ktoś może polecić jakieś kabelki niesztywne - ideałem byłby jakieś silikonowe a przenoszące bez problemu 2A? Wtyczki musza być jak najlepszej jakości.
ze swojej strony polecam te VoXlinki - za 10 sztuk dałem poniżej 20 $ jak komuś nie przeszkadza taki gruby i sztywny kabel.
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Nie ma lekko. Ma być 2A@5V to musi być gruby przewód.
M
My flashlight is smaller than yours...
Awatar użytkownika
Borsuczy

Post autor: Borsuczy »

a wiesz gdzie zdobyć dobre wtyczki? Jeśli tak, to już masz z górki. Same kabelki znajdziesz wtedy dość łatwo, wystarczy je przylutować do wtyków
wujek_red

Post autor: wujek_red »

https://pl.aliexpress.com/item/CHOETECH ... 72646.html na takim kablu nie mam żadnego problemu z 2A. Nie jest też jakiś sztywny.
ODPOWIEDZ