Starter do serwera, jaki operator?

....nie pasujące gdzie indziej...
ProLight

Starter do serwera, jaki operator?

Post autor: ProLight »

Witam,
Panowie przeszukuje oferty operatorów na kartę i mam problem, potrzebuje startera z możliwie najdłuższym terminem ważności konta na połączenia wychodzące, karta będzie w "serwerze" zrobionego ze smartfona.
Więc potrzebuje jakiegoś pakietu internetowego myślę że okolice 2-5GB starczy mi na rok.

Nie ma potrzeby LTE, serwetek służy jedynie do obsługi sterownika "inteligentnego" domu.

Kojarzy Ktoś może jakaś dobrą ofertę?

Pozdrawiam
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Jeszcze pytanie czy chcesz łączyć się tym telefonem i siecią wewnętrzną poprzez inicjację z zewnątrz sieci czy ten telefon ma inicjować połączenie ze światem zewnętrznym. Bo 1wszy przypadek nie istnieje z żadną tanią ofertą.
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Po tym jak Orange wyłączył możliwość przedłużenia bonusu danych na rok, pozostaje chyba Play z opcją 6GB za 25 zł.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
ptja

Post autor: ptja »

Virgin Mobile i taryfa "freemium" daje 300MB odnawiane co 30 dni, wystarczy początkowe 5 zł "w starterze".
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
ProLight

Telefon robi jako router wifi, łączy się z nim przełącznik, ja mając telefon z internetem steruje sterownikiem.

Wsytaczy zwykły starter z internetem, testowane.
A w Play co to za taryfa? Byłem ostatnio w salonie i dali mi zwykły starter który działał przez tydzień, trzeba go doładowywać co miesiąc.
Barton_

Post autor: Barton_ »

Jest taryfa w PLAY o ważności konta rok po każdym doładowaniu. Raz w roku 5 zeta i rok ważności.
Wiecznie w drodze.
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

PawelG. pisze:Po tym jak Orange wyłączył możliwość przedłużenia bonusu danych na rok, pozostaje chyba Play z opcją 6GB za 25 zł.
To mnie zmartwiłeś... w kwietniu po małej przerwie działało, a teraz znowu nie.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

ptja pisze:Virgin Mobile i taryfa "freemium" daje 300MB odnawiane co 30 dni, wystarczy początkowe 5 zł "w starterze".
Co pół roku trzeba tą taryfę odnawiać. Ale można to zrobić z ich apki na innym telefonie, również doładować lub dokupić danych w razie potrzeby, także całkiem ok.
ProLight

Barton_ pisze:Jest taryfa w PLAY o ważności konta rok po każdym doładowaniu. Raz w roku 5 zeta i rok ważności.
Jesteś pewny?
Posiedziałem wczoraj trochę, ale nie umiem znaleźć tej oferty, jak byłem z tydzien temu w Play to gość zapewniał mnie że takiej oferty nie ma, ale często nie są obeznani.

Wolałbym Play, mam główny nr w Play, internet play itp. więc było by mi wygodniej.
kemor90

Post autor: kemor90 »

Jest rok ważności konta ale i widzę, że jakąś nową ofertę wprowadzili, też bez limitu ważności.
Trzeba by doczytać jak z internetem, z pakietami.

Rok ważności

Ta nowa oferta
Barton_

Post autor: Barton_ »

ProLight pisze:
Barton_ pisze:Jest taryfa w PLAY o ważności konta rok po każdym doładowaniu. Raz w roku 5 zeta i rok ważności.
Jesteś pewny? ...
Mam, używam.
Wiecznie w drodze.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

ProLight, a nie możesz dobrać drugiej karty SIM do swojej istniejącej karty? Często operatorzy wydają takie dodatkowe karty do internetu, właśnie do użycia w innym urządzeniu, i pakiet internetu jest pobierany z Twojej głównej karty.
ProLight

Woow nie wiedziałem zaraz sprawdzę.
ProLight

A więc tak, nie mogę zrobić drugiej karty tylko do internetu, po małej męczarni z Panem z plaja stwierdził że nie ma wogóle takiej możliwości, jak mu powiedziałem że Kolega tak na pewno ma, to mnie zbył że to tylko na abonament działa - odpuściłem.

Wziąłem nowa kartę, Play od nowa - nie jest idealna ale wystarczy.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

ProLight pisze:to mnie zbył że to tylko na abonament działa
Miałem na myśli właśnie abonament, po prostu założyłem że masz na abonament, i chyba nic nie pisałeś o prepaid :) Mój brat ma nr u pomarańczowych i ma dwie dodatkowe karty do internetu ze współdzielonym pakietem z głównego konta. Nie wyobrażam sobie żeby takie coś działało w ofercie na kartę. Ot nieporozumienie :)
ODPOWIEDZ