Bezpiecznik termiczny do Petzl Myo XP

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
wirdil

Bezpiecznik termiczny do Petzl Myo XP

Post autor: wirdil »

Jest to mój pierwszy post także serdecznie wszystkich witam.

Jestem posiadaczem wysłużonej czołówki Petzl Myo XP jest to chyba 2. wersja, z zielonymi guzikami i czarnym paskiem. Niestety strzelił mi bezpiecznik w zasobniku na baterię i termiczny przy diodzie.

Jaki powinienem dobrać bezpiecznik termiczny?

Zamontowana dioda to prawdopodobnie U-bin SSC P4 USXPI.
Awatar użytkownika
Browar

Post autor: Browar »

Ten w zasobniku czasem się łamie, ale nie wiem jaką ma wartość. Czołówka pobiera max 350 mA więc jak dasz polimerowy 500 mA będzie ok. Przy diodzie nie ma bezpiecznika tylko dioda (chyba zenera), mogę w domu obadać jedno i drugie - wieczorem.

PS Zapomniałem o trybie boost, z aku li-ion pobiera wtedy 1,9 A, nie wiem ile z baterii R6 (prąd zwarcia ok. 3,5A) I chyba trzeba się obronić przed zwarciem, dałbym bezpiecznik 1,5-2A.
pozdrav
wirdil

Post autor: wirdil »

Obrazek

Dziękie Browar. Do zasobnika zamontowałem bezpiecznik 2A.

Ten drugi to myślałem, że jest to bezpiecznik termiczny ponieważ przylega on do radiatora i prawdopodobnie jest on zatopiony w białej paście termoprzewodzącej. Ale mogę się mylić. Po zwarciu go latarka działa.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
wirdil pisze:Ten drugi to myślałem, że jest to bezpiecznik termiczny ponieważ przylega on do radiatora ...
To jest dioda, służąca do pomiaru temperatury podłoża. Powinna tam pasować 2N4148.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ