Halogen, naświetlacz do garażu

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
sauber94

Halogen, naświetlacz do garażu

Post autor: sauber94 »

Witam, poszukuję jakiegoś halogena do garażu. Mam na wydanie max 100 PLN. Ogólnie to interesuje mnie coś z zasilaniem sieciowym + akumulator wbudowany, np. coś na wzór tego:
Dodam, że nie mam żadnego warsztatu co bym dzień i noc siedział tylko raz na jakiś czas potrzeba jest by wejść w kanał pod auto więc nie musi to być nie wiadomo jaki sprzęt.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 sie 2017, 09:58 przez sauber94, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Moce z kosmosu, ilość światła też, do tego znając życie akumulatory o znikomej pojemności. Lepiej wyjdzie zakup latarki + ładowarka i ogniwo. Będzie bardziej uniwersalnie i realnie z parametrami. Według sprzedającego to cudo ma 30W i 2400 lumenów. Patrząc na ledy jakie są tam zamontowane, realna moc to może jakieś 10W i idzie z tego z 800 lumenów.
ILPT
sauber94

W takim razie jaki model proponujesz kupić? Kurcze zależy mi na takiej co mogę przykładowo postawić i będzie mi dany obszar oświetlać. Ewentualnie jakaś czołowa mogłaby też być.
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Akurat ten z aukcji jest identyczny jak taki jak był kilka miesięcy temu w biedronce. Ledwo świeci (na moje oko jakieś 600lm lub mniej) i bardzo krótko wytrzymuje na ogniwach z zestawu.
sauber94

To ja już nie wiem co kupić... . Zwykła latarka to raczej odpada bo pasuje mi coś co czasem można położyć by oświetlić dany punkt.
amman

Post autor: amman »

Wydaje mi się, że jak już kupować taki sprzęt, to najlepiej w technologi LED które zużywają wielokrotnie mniej energii elektrycznej od tradycyjnych żaróek. Fakt, może na starcie jest trochę drożej, ale nie jest to naście razy drożej tylko kilka razy drożej.
Specyfikację takich lamp można tutaj znaleźć - TU BYŁ LINK.
Ostatnio zmieniony piątek 22 wrz 2017, 00:05 przez amman, łącznie zmieniany 3 razy.
BKK

Post autor: BKK »

Jaka ma być rola tego oświetlenia? Bo z doświadczenia wiem, że punktowe źródło światła słabo się sprawdza przy pracach mechanicznych. Dużo lepiej sprawuje się miękkie, rozproszone, czyli jakaś świetlówka lub coś w tym rodzaju. Nawet przypadkowe spojrzenie w mocny punkt światła powoduje oślepienie i często wyłączenie z pracy na kilka minut.
ODPOWIEDZ