Convoy c8 + mod
Convoy c8 + mod
Witajcie jestem nowy na światełkach i kompletny laik
Zamówiłem ostatnio Convoy c8 z banggoda i mam do was pytanie kolega z forum ma latarkę c8 z driverem który oznaczony jest 3/5 mode 2.81 1A i stad moje pytania
1 Czy mógłby ktoś mi rozszyfrować te oznaczenia co to jest to 3/5 i 2,81 i 1A ?
2 Jak wykonać skalp na diodzie z chin (i czy skalp wpływa na żywotność i jak bardzo)
3 Gdzie można zamówić taki driver jak ma kolega
4 Jak odkręcić ten mechanizm w chińskiej latarce ? odkręciłem diodę na której sa 2 śrubki, ale coś jeszcze to wszystko trzyma, chyba taki aluminiowy krążek od strony baterii w którym sa 2 minimalne otwory, czy to trzeba wykręcić czy odgiąć wkrętakiem? Z gory dziekuje za wyrozumiałość
Zamówiłem ostatnio Convoy c8 z banggoda i mam do was pytanie kolega z forum ma latarkę c8 z driverem który oznaczony jest 3/5 mode 2.81 1A i stad moje pytania
1 Czy mógłby ktoś mi rozszyfrować te oznaczenia co to jest to 3/5 i 2,81 i 1A ?
2 Jak wykonać skalp na diodzie z chin (i czy skalp wpływa na żywotność i jak bardzo)
3 Gdzie można zamówić taki driver jak ma kolega
4 Jak odkręcić ten mechanizm w chińskiej latarce ? odkręciłem diodę na której sa 2 śrubki, ale coś jeszcze to wszystko trzyma, chyba taki aluminiowy krążek od strony baterii w którym sa 2 minimalne otwory, czy to trzeba wykręcić czy odgiąć wkrętakiem? Z gory dziekuje za wyrozumiałość
Ok wiekszosc odpowiedzi uzyskalem na forum lecz nie moge znalezc na takie (moze dla tego ze wszyscy tu sie znaja i nie ma potrzeby rozposywac sie co znaczy co) chodzi o oznaczenia co to jest to 3/5 i 2,81 i 1A i jak odkrecic to kolko czy trzeba podwazyć? No i jak zaczalem czytac doszło kolejne pytanie jaki Driver mozna wstawic do C8 zeby wycisnac z niej co sie da przeczytalem o czyms takim jak sterownik 10xAMC czyli 3.5A Czy to jest max co mozna wstawic do c8 ? Znalazlem sterowniki oznaczone 2800 https://www.fasttech.com/products/1122302 ale nigdzie nie moge znalezc zadnego 3,5A
Ostatnio zmieniony czwartek 27 kwie 2017, 18:02 przez sirmag, łącznie zmieniany 1 raz.
A można zamówić gdzieś takie sterowniki w Polsce? I powiedz mi czy dobrze zrozumialem to zdanie "2,8 Ampera i 8 źródeł prądowych, po dolutowaniu kolejnych zwiększa się prąd podawany w diodę." ze trzeba Polaczyc lutownica DWA sterowniki i wtedy zwiekszy sie do 5,6A?
Ostatnio zmieniony czwartek 27 kwie 2017, 18:04 przez sirmag, łącznie zmieniany 1 raz.
rozkręciłem chińska latarkę żeby zobaczyć od wewnątrz jak to jest połączone i teraz nie mogę zakręcić tego kolka aluminiowego godzinę sie mecze.... to jest dla mega cierpliwych ludzi ... chyba wloze to do szafy i dam sobie spokoj
Ostatnio zmieniony czwartek 27 kwie 2017, 18:06 przez sirmag, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok udalo mi sie skrecic i teraz pytanie mam Convoye C8 maja srednice sterownika 20mm ? Pytanie dop was jaki jest obecnie najlepszy sterownik do tej latarki ktory da duzo i daleko swiatło ? Tak wyglada w srodku to
Ostatnio zmieniony czwartek 27 kwie 2017, 19:56 przez sirmag, łącznie zmieniany 1 raz.
Dużo i daleko osiągniesz zmieniając diodę na xpl hi, zwiększając prąd i zmieniając szybkę na taką o wysokiej przepuszczalności.
Ostatnio zmieniony czwartek 27 kwie 2017, 19:57 przez cwancisz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez urazy, ale miałeś rozkręconą latarkę, ze sterownikiem na zewnątrz i nawet nie wysiliłeś się, żeby wziąć linijkę do ręki i zmierzyć?sirmag pisze:pytanie mam Convoye C8 maja srednice sterownika 20mm ?
viewtopic.php?t=16051sirmag pisze:2 Jak wykonać skalp na diodzie z chin (i czy skalp wpływa na żywotność i jak bardzo)
Jak to za mało, to tu jest więcej http://budgetlightforum.com/node/20156
Zmiana w ilości i zasięgu będzie, ale nie będzie to jakaś kosmiczna różnica. Do tego trzeba by większej latarki i mocniejszej diody.cwancisz pisze:Dużo i daleko osiągniesz zmieniając diodę na xpl hi, zwiekszając prąd i zmieniając szybke na taka o wysokiej przepuszczalności.
W ogóle masz już ogniwa i korzystałeś z tej latarki?
Uwierz mi różnica między 2,8A i diodzie xml2 t6, a 3,5A i diodzie xpl v3 hi jest bardzo wyraźna w przypadku hosta c8.
Nie wspominam już o sterowniku z trybem DD na tranzystorze. Wtedy różnica jeszcze większa.
Nie wspominam już o sterowniku z trybem DD na tranzystorze. Wtedy różnica jeszcze większa.
Ostatnio zmieniony czwartek 27 kwie 2017, 20:01 przez cwancisz, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak juz ja włączyłem świeci mocno na ogniwie 3500mAh Samsung, ale wiadomo ze można lepiej szczególnie, ze porównywałem z kolega i tam gdzie on slup doświetlił moja nie dała rady, ale on własnie ma inny sterownik z takim oznaczeniem jak napisałem wyżej. A jak bym chciał polepszyć świecenie samym sterownikiem ?(zmiana diody nie wchodzi w grę bo i tak bym popsuł pewnie) ps Czyli xm l2 juz nie jest najlepsza dioda? Myślałem, ze xm l2 jest obecnie najmocniejsza i najlepsza...
Ostatnio zmieniony czwartek 27 kwie 2017, 20:15 przez sirmag, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy XP-L HI nie chodzi o moc, bo jest taka sama jak w XM-L2, tylko o brak soczewki, co przekłada się na większy zasięg.sirmag pisze:Myślałem, ze xm l2 jest obecnie najmocniejsza i najlepsza...
Mocniejsze diody oczywiście istnieją, spójrz chociażby na rodzinę XHP.
Jeżeli ma sterownik 2,8A, to ma sterownik taki sam jak Ty. Czy on ma skalpowaną diodę?sirmag pisze: ale on własnie ma inny sterownik z takim oznaczeniem jak napisałem wyżej.
Nie muszę wierzyć, bo sam mam C8 z XP-L HI pędzoną 3,5A, a brat ma stockową C8 z refem OP.cwancisz pisze:Uwierz mi różnica między 2,8A i diodzie xml2 t6, a 3,5A i diodzie xpl v3 hi jest bardzo wyraźna w przypadku hosta c8.
Różnica owszem, jest widoczna, ale po prostu nie chciałem aby autor robił sobie nadzieję na jakieś mega wyniki.
Co do DD, to akurat nie jestem jego zwolennikiem, w ogóle przy jednym ogniwie i XP-L duże zwiększanie prądu nie ma sensu, bo bardzo szybko spada wraz ze spadkiem napięcia.
Dla mnie "znacznym" skokiem w porównaniu do C8 jest L2 z XHP35 HI zasilana ~2A, no ale to już inna liga.
Nie zmienia to faktu, że C8 SMO z XP-L HI to chyba jedna z najlepszych latarek biorąc pod uwagę stosunek zasięg/wielkość/cena.
A masz jakas sprawdzona strone z ktorej mozna zamawiac takie diody ? Znalazlem kilkanascie stron ale ktora jest pewna ?
Ostatnio zmieniony piątek 28 kwie 2017, 20:59 przez sirmag, łącznie zmieniany 1 raz.