Szukam dobrego serwisu laptopów
Szukam dobrego serwisu laptopów
Wczoraj padł laptop teścia - Acer Aspire VN7-591G.
Laptop pracował normalnie - został wyłączony na noc, rano po włączeniu nic na ekranie się nie pokazało. Przy próbie podłączenia laptopa do TV poprzez HDMI na ekranie też czarno.
Laptop został otwarty w celu:
- wyciągnięcia baterii na dłuższy czas,
- sprawdzenia baterii BIOS,
- zgrania danych z dysku HDD i M2,
- zamiany kości i sprawdzenia pamięci RAM.
Żaden z powyższych zabiegów nie pomógł.
Laptop w normalny sposób reaguje na przycisk Power ON/OFF i poprawnie ładuje baterię.
Poleci ktoś jakiś porządny serwis ?
Laptop pracował normalnie - został wyłączony na noc, rano po włączeniu nic na ekranie się nie pokazało. Przy próbie podłączenia laptopa do TV poprzez HDMI na ekranie też czarno.
Laptop został otwarty w celu:
- wyciągnięcia baterii na dłuższy czas,
- sprawdzenia baterii BIOS,
- zgrania danych z dysku HDD i M2,
- zamiany kości i sprawdzenia pamięci RAM.
Żaden z powyższych zabiegów nie pomógł.
Laptop w normalny sposób reaguje na przycisk Power ON/OFF i poprawnie ładuje baterię.
Poleci ktoś jakiś porządny serwis ?
Ostatnio zmieniony środa 26 kwie 2017, 19:09 przez tOmki, łącznie zmieniany 1 raz.
Niedawno naprawiłem Acera z takimi samymi objawami poprzez amatorski reballing hot airem karty graficznej, akurat w tym modelu były wadliwe chipy, które się rozwarstwiają. Podjęte 2 próby i przy drugiej się udało.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Laptop jako maszyna rozumiem że działa, dysk startuje itp. ?
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Podejrzewam problem z którymś ukłądem bga.
Sam w tej chwili nie pracuję już w serwisie, ale mogę polecić AiD serwis z wrocławia (aid-serwis.com.pl). W poprzedniej firmie z nimi współpracowaliśmy, ani razu się nie zawiedliśmy, może nie jest to jakiś bardzo duży serwis, ale starają się chłopaki być profesjonalni. Jedyna wada, przy wysyłce trzeba się zgodzić z góry na naprawę do max 400zł netto (+ przesyłka), ponieważ części usterek nie da się zdiagnozować bez naprawy, ale z tego co wiem większość poważnych serwisów tak ma.
Sam w tej chwili nie pracuję już w serwisie, ale mogę polecić AiD serwis z wrocławia (aid-serwis.com.pl). W poprzedniej firmie z nimi współpracowaliśmy, ani razu się nie zawiedliśmy, może nie jest to jakiś bardzo duży serwis, ale starają się chłopaki być profesjonalni. Jedyna wada, przy wysyłce trzeba się zgodzić z góry na naprawę do max 400zł netto (+ przesyłka), ponieważ części usterek nie da się zdiagnozować bez naprawy, ale z tego co wiem większość poważnych serwisów tak ma.
Ciężko było stwierdzić bo ekran czarny, ale dysk było słychać że pracuje.Dziubek pisze:Laptop jako maszyna rozumiem że działa, dysk startuje itp. ?
system był na dysku M.2 więc tego nie poczuje ani nie usłyszę, a te 2 diody informacyjne to za dużo nie mówią.
Dzięki za namiary jutro zadzwonię i podpytam.