jakie lampki

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
ww296

jakie lampki

Post autor: ww296 »

Witam

Moje dwie córki i żona zostały pełnoprawnymi rowerzystkami. W związku z tym moje pytanie - jakie światełka do ich rowerów?
Założenia - tanie, gdy ktoś ukradnie aby bez bólu kupić następne.
Do tej pory kupowałem marketowe na bateria AA. Nie jeździmy w nocy więc parametry światła nie mają znaczenia, zresztą tylne czerwone lampki - jeśli chodzi o światło i tryby - powiedziałbym że z zapasem - w żadnych nie musiałem nawet wymieniać baterii ;) i świecą bardzo dobrze - poprawiają widoczność nawet w jasny dzień.

ALE... uchwyty tych lampek rozpadają się od samego patrzenia - mam dość mocowania ich ponownie bop na try-tytki i power taśmę wydaję więcej niż na lampki ;)

Ktoś ma jakiś sprawdzony w takich warunkach model - zakupy w chinach - bez problemu - w Polsce też - priorytet cena i właśnie to mocowanie. Teraz wypatrzyłem takie miniaturowe silikonowe okręcane wokół rur rowerowych - wydaje się, że byłyby idealne ale obawiam się o zasilania bo to są baterie cr20xx (czasem to nawet CR2016 czyli malutka) i nie chodzi o cenę tylko o konieczność częstej wymiany. Na paluszki to świeci nawet kilka/kilkanaście dni ciągle.

Jakieś propozycje?
Ostatnio zmieniony niedziela 26 lut 2017, 15:43 przez ww296, łącznie zmieniany 1 raz.
kemor90

Post autor: kemor90 »

Czyli chodzi o lampkę na tył? Macie bagażniki przy rowerach? Jak tak to wtedy problem mocowań masz z głowy. Przykręcane na śruby do bagażnika i nie ma prawa odpaść, no chyba że ktoś siły użyje za dużo :D Linka nie będę wklejał bo jest ich dużo, a takiego modelu jak ja mam akurat nie widzę nigdzie.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Witaj.
Klasyk jest Convoy s2+ z kolimatorem 20*60. W najtańszej wersji nie modowanej z dużym zapasem. Oczywiście do tego dojdzie uchwyt, aku i ładowarka ale to już inwestycja. Pewnie za duża dla Ciebie ale nie określiłeś dokładnie budżetu.

Jak po taniości na tył to kup takie za 3-5 zł w sklepach chińskich w Twoim mieście (zasilanie na baterie AAA). Są naprawdę mocne i tanie. To coś tego typu. Jedyne na co musisz zwrócić uwagę to czy wejdzie na sztyce.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

nieaktualne
Ostatnio zmieniony wtorek 28 lut 2017, 13:08 przez rafalklis, łącznie zmieniany 1 raz.
medyk81

Post autor: medyk81 »

rafalklis pisze:
Hektor33 pisze:Witam wszystkich serdecznie,
Przeglądałam ostatnio aliekspres i można znaleźć sporo ciekawego oświetlenia na rower. Co do jakości nie ręczę ale coś można znaleźć gdyż jest tego mnóstwo tam
SPAM !!!
Drugi post dzisiaj, patrząc na datę kiedy dołączył - to dopiero początek ;0
ww296

Post autor: ww296 »

Dziubek pisze:Witaj.
Klasyk jest Convoy s2+ z kolimatorem 20*60. W najtańszej wersji nie modowanej z dużym zapasem. Oczywiście do tego dojdzie uchwyt, aku i ładowarka ale to już inwestycja. Pewnie za duża dla Ciebie ale nie określiłeś dokładnie budżetu.

Jak po taniości na tył to kup takie za 3-5 zł w sklepach chińskich w Twoim mieście (zasilanie na baterie AAA). Są naprawdę mocne i tanie. To coś tego typu. Jedyne na co musisz zwrócić uwagę to czy wejdzie na sztyce.
Generalnie szukam lampki na tył. Convoy-i u mnie do wyboru do koloru ;) mam również kilka o ile nie kilkanaście mocowań silikonowych i plastikowych na kierownice do nich.
Ale tutaj chciałbym kupić komplet tani, założyć i zapomnieć. I tak robię tylko przeszkadza mi marna jakość mocowań, które po prostu się rozlatują.
Nie mam bagażników w żadnym rowerze.
MCSubi

Post autor: MCSubi »

Każdy Cateye będzie miał trwałe mocowanie,niezłe są Infini (nawet te gumowe żaby śmigają latami). Potem Sigma, Smart,Blackburn,Knogg.
hoka

Post autor: hoka »

Takie mocowanie jest bardzo trwałe ;-) a chińskie podróbki mocno świecą:
https://www.youtube.com/watch?v=7sS3d5Wco7I
Awatar użytkownika
darol

Post autor: darol »

Ostatnio polubiłem się z takimi lampkami https://www.fasttech.com/products/1603/ ... tail-light
Mocowanie na gumkę jest bardzo uniwersalne, w trybie migającym nie chcą przestać świecić, a ponieważ mają wbudowany aku odpada problem z bateriami.
madkeinam

Post autor: madkeinam »

darol pisze:Ostatnio polubiłem się z takimi lampkami https://www.fasttech.com/products/1603/ ... tail-light
Mocowanie na gumkę jest bardzo uniwersalne, w trybie migającym nie chcą przestać świecić, a ponieważ mają wbudowany aku odpada problem z bateriami.
Też się polubiłem z tymi lampkami. Minusem są oringi dostarczone z lampką, w obydwu jakie mam w domu wszystkie pękły. Ale oringów w sklepach dostatek, kupiłem jakiś za 1zł i trzyma jak zły :-)
medyk81

Post autor: medyk81 »

darol pisze:Ostatnio polubiłem się z takimi lampkami https://www.fasttech.com/products/1603/ ... tail-light
Wbudowany aku trzyma przyzwoicie?
Pitmitchel

Post autor: Pitmitchel »

Witam serdecznie, mój pierwszy post na tym forum :)
Jestem zainteresowany kupnem Convoy S2 i chciałem zapytać jakiego sprzedawcę polecacie ?
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

To zależy czy chcesz jak najtaniej (oem z chin), czy jak najlepiej (modowana).
Pitmitchel

Post autor: Pitmitchel »

Chodzi mi o modowaną u solidnego sprzedawcy.
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

mogę polecić pana Dariusz70
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=20869
ODPOWIEDZ