Zmniejszenie PCB
Zmniejszenie PCB
Mam takie pytanie:
posiadam PCB Noctigon 20 mm z diodą XM-L2 T6 i chcę je zmniejszyć do 16 mm (do hosta Convoy S2+). Czy istnieje możliwość uszkodzenia czegoś w środku? Czy też takie zmniejszenie niczym nie grozi?
I jeszcze drugie pytanie - jaki niedrogi, a dobry sterownik byście polecali? Bez żadnych wodotrysków?
posiadam PCB Noctigon 20 mm z diodą XM-L2 T6 i chcę je zmniejszyć do 16 mm (do hosta Convoy S2+). Czy istnieje możliwość uszkodzenia czegoś w środku? Czy też takie zmniejszenie niczym nie grozi?
I jeszcze drugie pytanie - jaki niedrogi, a dobry sterownik byście polecali? Bez żadnych wodotrysków?
Pozdrawiam
Krzysieq
Krzysieq
Tez o tym myslalem zeby metoda szlifowania zmniejszyc plytke. O ile na drodze ingerencji nie ma zadnych przelotek to tylko trzeba sie zastanowic czy boki plytki łączą jedna stronę podloza z druga na ktoreym jest dioda i czy bedzie to mialo wplyw na odprowadzanie ciepła. Raczkuje w tematach latarkkwych ale z moich obserwacjii wynika ze podloze i tak sie nagrzewa na tyle ze ten problem mozna by pominac bo i tak cala plytka przeniesie cieplo.
Ostatnio zmieniony czwartek 09 lut 2017, 15:50 przez dewudodo, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie się nad tym zastanawiam. I tak muszę kupić jakiś driver - gdyby się udało kupić mniejsze PCB w tym samym miejscu, koszt przesyłki by się rozłożył. Jeszcze jest kwestia przelutowania diody, ale to umiem zrobić.skaktus pisze: ... warto się w to bawić ?
Macie jakieś źródło, gdzie obie te rzeczy można kupić?
Pozdrawiam
Krzysieq
Krzysieq
- smokuxx1987