jak na dx skorzystac ze znizki przy wiekszej ilosci?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
m-blue

jak na dx skorzystac ze znizki przy wiekszej ilosci?

Post autor: m-blue »

witam,
juz sie kiedys nad tym zastanawialem, nijak jak wbije np 3 sztuki i mam te sama cene, jest napisane ze znizka 3+ , klepie 4 szt cena ta sama, moze ktos mnie oswieci:)??
Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

enter BULKRATE as a coupon code to [...] activate the rates.
pod ceną, pod przciskiem 'add to wish list', obok napisu 'overview' kliknij taką jakby zakładkę 'Buy 3+ and save'. Tam masz wszystko opisane.
Ostatnio zmieniony niedziela 16 sie 2009, 20:18 przez Volt, łącznie zmieniany 1 raz.
czarny_kruk

Post autor: czarny_kruk »

Pierwsze zdanie "To enable volume discounts on this site, use coupon code: BULKRATE during checkout." = Aby wlaczyc znizki uzyj kodu BULKRATE przy podsumowaniu zamowienia.
Uzycie kodu kosztuje $1.70/zamowienie.
Awatar użytkownika
m-blue

Post autor: m-blue »

dzieki, zawsze jakos jak maszyna zamawialem a wystarczy dokladnie czytac... :grin: p7 kupione, teraz trzeba trzymac kciuki, zeby jakies tornado dxa nie zmylo:)
Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
zibber

Post autor: zibber »

Witam robie pierwsze kroki na DX i mam następujący problem, wybrałem kilka produktów kliknąłem na Bulkrate i wyskakuje mi dodatkowo do zapłaty 1,7$ jest jakas możliwość pozbycia sie tego? Tracking numer też tyle kosztuje ale jego można łatwo usunąć klikajac Remove:/
"Registered Air Mail ##
1.70 Package Tracking Service is mandatory for BULKRATE orders" plus
" Paid Package Tracking Number " kolejne 1,7$
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

mandatory=obowiązkowy
nie można z tego zrezygnować, a dodaje tylko raz 1.70 USD
Awatar użytkownika
zibber

Post autor: zibber »

Chyba znalazłem rozwiązanie, jest banalnie proste, zniżki nalicza nie jak sie dokona zakupu 3 sztuk tego samego towaru a nie ogólnie 3 sztuk, klikając na BULKRATE faktycznie naliczana jest tylko 1 raz opcja za 1,7 jak to ujoł "paweł" lecz poco to komu jesli nie mozna z niej skorzystac a usunięcie lity produktów nie usówa naliczania za Bulkrate po szybkim przeczytaniu FAQ na DX można dojść do wniosku ze w zakladce CARD gdzie sa nasze towary, u dołu prawej strony jest "magiczny" słabo widoczny przycisk "Remove the BULKRATE coupon" on właśnie usuwa (chyba heh :idea: ) opcje i naliczenie za zkorzystanie z opcji Bulkrate jest to w takiej ramce Checkout poniżej przyciskow PayPal'owych
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Do tego często ceny po kliknięciu bulkrate nie są az tak atrakcyjne. Do tego oszukują z wysokością teoretycznej zniżki. Przykład: kupujesz za 1$ item x5. Wciskasz bulkrate i pokazuje że 1.2$ przeceniło na 0.95$ za sztukę :D Stara sztuczka.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pawelsz

nie lennin, po prostu jest to opcja dla myślących i kupujących więcej, zauważ, że tracking masz obligatoryjny
Awatar użytkownika
lennin

Może źle wyjaśniłem. Chodzi o sam system niby zniżek przy których ceny sie rozmijają z przed i po zastosowaniu Bulckrate:

Przed:

Obrazek

I po:

Obrazek

I proszę ile teoretycznie więcej zaoszczędziliśmy ;) Prawdziwie będzie to przykładowo 10 centów ale pokazuje nam ze pół dolara. Cała prosta sztuczka czyż nie?
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pawelsz

jest to troszkę dziwne, to podnoszenie ceny jednostkowej przy bulkrate, ale suma sumarum dostajemy lepsze ceny.
zobaczmy na przykładzie
Uchwyt rowerowy
Kupując 1sztukę zapłacimy 1.54 USD ze zwykłą przesyłką.
a kupując ich 10szt nagle jednostkowa cena skacze do 1.88USD, ale po sumarycznie zapłacimy 1.38USD i to z trackingiem.
Oczywiście gdyby nie uwzględniać trackingu za 1.70 USD cena by wyniosła 1.20USD, a więc troszkę taniej, no ale tracking jest liczony raz, przy większej ilości ta cena się rozkłada
Załączniki
DX2.JPG
DX2.JPG (57.08 KiB) Przejrzano 156 razy
DX1.JPG
DX1.JPG (57.9 KiB) Przejrzano 151 razy
Awatar użytkownika
lennin

Czyli to taka promocja marketowa troche. Wyjaśnię na przykładzie o co chodzi. Normalna cena za TV to 400zł robimy promocje przekreślamy cene z 499 na 350zł. Klient mysli ze ma 150zł taniej a tak naprawdę 50. Dokładnie o ten mechanizm mi chodzi. Nie twierdze ze nie ma w ogóle taniej!
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bogas

Post autor: bogas »

Nie wiem jak oni to lenninie liczą, ale oszkopić nie oszkopią.
Świnka przy 10 szt. kosztuje 0,53$ * 10 = 5,3$ +1,7$, tj. 7$ i tyle powinieneś zapłacić.
Zobacz zatem niżej na grand total. ;)

Obrazek
ODPOWIEDZ