Convoy S2+ przerywała + urwana sprężynka

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Moorzyn

Convoy S2+ przerywała + urwana sprężynka

Post autor: Moorzyn »

Cześć. Jakiś czas temu po wykręceniu piguły latarka zaczęła przerywać, migotać, zmieniać tryby przy wstrząsach. Zauważyłem, że coś tam lata jak mocno potrząsnę. Wydawało mi się, że to ogniwo, więc najpierw podłożyłem trochę folii alu między ogniwo a sprężynkę - było trochę lepiej, ale nadal nieidealnie. Postanowiłem trochę rozciągnąć sprężynki, niestety tę od piguły oderwałem razem z lutem i chyba kawałeczkiem wierzchu płytki :/ Czy przylutowanie jej na miejsce to dobre rozwiązanie? ;)
Awatar użytkownika
Jarekk

Post autor: Jarekk »

Zależy, czy jeszcze jest do czego przylutować, skoro oderwała się ścieżka.
Podkładanie folii to trochę partyzantka, pooglądaj trochę zapalających się ogniw, poparzonych rąk i nóg i może przejdzie Ci ochota na takie pomysły :roll:
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Zrób wyraźne zdjęcie tego co tam zostało w ten pigule, to będzie można coś poradzić.
Moorzyn

Post autor: Moorzyn »

Jarekk pisze:Zależy, czy jeszcze jest do czego przylutować, skoro oderwała się ścieżka.
Podkładanie folii to trochę partyzantka, pooglądaj trochę zapalających się ogniw, poparzonych rąk i nóg i może przejdzie Ci ochota na takie pomysły :roll:
Spoko spoko, to tylko w celu diagnozy ;)

Jak uda mi się zrobić wyraźne zdjęcia to podrzucę.
ślepak

Post autor: ślepak »

Witam, też mam Convoy S2 mod od maciex93, która mi czasem migocze, nawet gdy jej nie poruszam.
Co może być przyczyną?
Wcześniej wysiadł mi całkowicie 1 tryb, ale po poprawieniu lutów wróciło do normy, jednak migotanie zostało.
ODPOWIEDZ