Convoy M1 z diodą XP-L HI

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
jugler

Convoy M1 z diodą XP-L HI

Post autor: jugler »

Witam, zastanawiam się nad złożeniem latarki Convoy M1 z diodą XP-L HI i miałbym prośbę do zacznie bardziej doświadczonych ode mnie forumowiczów o opinię czy taka modyfikacja ma sens.
Chciałbym uzyskać zasięg bardziej zbliżony do Convoya C8 ale jednocześnie nie stracić specjalnie szerokiego światła ;)
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Zasięg zbliżony do C8 ale w jakiej konfiguracji?
Dioda fabryczna czy Hi?
To czy ma sens taki mod od Ciebie zależy.
Jak potrzebujesz Lepszego zasięgu i masz do dyspozycji M1 to ma sens.
Ale jak masz zamawiać host a gabaryty Cię jakoś nie ograniczają to można od razu C8 i np diode Dać zwykłą XP-L, zawsze to więcej światła o te 3 biny bo wersja Hi jest dostępna w najwyższym binie V3.
fazi

Post autor: fazi »

Cześć, właśnie jestem na etapie składania takiego potworka, czekam tylko na host M1. Mam już diodę CREE XP-L HI V2 3A na Noctigonie, sterownik konfigurowalny MOSFET, który puszcza w doiodę max prąd od Alienth :mrgreen: i nowy aku Sanyo 3400 mAh.
Mam nadzieję, że w tym tygodniu dostanę resztę klocków i go złożę.
A jak złożę to się pochwalę :mrgreen:

Pzdr
jugler

smokuxx1987 pisze:Zasięg zbliżony do C8 ale w jakiej konfiguracji?
Dioda fabryczna czy Hi?
To czy ma sens taki mod od Ciebie zależy.
Jak potrzebujesz Lepszego zasięgu i masz do dyspozycji M1 to ma sens.
Ale jak masz zamawiać host a gabaryty Cię jakoś nie ograniczają to można od razu C8 i np diode Dać zwykłą XP-L, zawsze to więcej światła o te 3 biny bo wersja Hi jest dostępna w najwyższym binie V3.
Zasięg zbliżony do Convoya C8 z diodą XML-2. Odnośnie gabarytów to właśnie chciałbym jak najmniejsze możliwe :) To może M1 ze skalpowaną XP-L jeśli dałoby więcej światła z wyższego binu?
jugler

fazi pisze:Cześć, właśnie jestem na etapie składania takiego potworka, czekam tylko na host M1. Mam już diodę CREE XP-L HI V2 3A na Noctigonie, sterownik konfigurowalny MOSFET, który puszcza w doiodę max prąd od Alienth :mrgreen: i nowy aku Sanyo 3400 mAh.
Mam nadzieję, że w tym tygodniu dostanę resztę klocków i go złożę.
A jak złożę to się pochwalę :mrgreen:

Pzdr
Czy to ten sterownik: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=17360 - 3,04A?

Będę wdzięczny za info po złożeniu :)

Pzdr
fazi

Post autor: fazi »

jugler pisze: Czy to ten sterownik: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=17360 - 3,04A?
Nie, ja mam ten - potrafi dać w LED nawet 5A :mrgreen:

Pzdr
ODPOWIEDZ