latarka energizer led uszkodzony układ smd
latarka energizer led uszkodzony układ smd
Witam mam uszkodzoną latarke energizer led z punktów BP.Włożylem odwrotnie akumulatory
i spalony jest smd 6 pin WB4u3 może ktoś wie co to jest i gdzie to dostać?
i spalony jest smd 6 pin WB4u3 może ktoś wie co to jest i gdzie to dostać?
- Załączniki
-
- P1040533.JPG (172.14 KiB) Przejrzano 2080 razy
-
- P1040531.JPG (173.47 KiB) Przejrzano 2080 razy
-
- P1040532.JPG (174.65 KiB) Przejrzano 2080 razy
Witam oto schemat, jest też na elektrodzie http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 0#16050210
Edit Pyra: Usunąłem załączniki, proszę się zapoznać z regulaminem, a następnie skorzystać z odpowiedniego "formularza" do umieszczania obrazów w postach.
Edit Pyra: Usunąłem załączniki, proszę się zapoznać z regulaminem, a następnie skorzystać z odpowiedniego "formularza" do umieszczania obrazów w postach.
Ostatnio zmieniony środa 09 lis 2016, 17:54 przez dartronix, łącznie zmieniany 1 raz.
Też mam problem z tą latarką, ale nieco inny.
Otóż, obecnie zachowuje się ona tak, że po naciśnięciu przycisku włącza się pierwszy tryb. Kolejne naciśnięcie gasi latarkę (zamiast przełączyć na drugi tryb) i ponowne włączenie nie jest już możliwe. Latarka daje się włączyć ponownie dopiero po kilku / kilkunastu minutach, ale znowu tylko jeden raz.
To z resztą już drugi egzemplarz, pierwszy zachowywał się tak samo i został wymieniony na obecny.
Otóż, obecnie zachowuje się ona tak, że po naciśnięciu przycisku włącza się pierwszy tryb. Kolejne naciśnięcie gasi latarkę (zamiast przełączyć na drugi tryb) i ponowne włączenie nie jest już możliwe. Latarka daje się włączyć ponownie dopiero po kilku / kilkunastu minutach, ale znowu tylko jeden raz.
To z resztą już drugi egzemplarz, pierwszy zachowywał się tak samo i został wymieniony na obecny.
Witam. Przerobiłem ta latarke na akumulator 18650 3,6v Pobór diody led 1A Swieci 100% 50%
Ponieważ akumulator nie zmiwscil sie do latarki wykorzystałem obudowe ze starej latarki.
Ponieważ akumulator nie zmiwscil sie do latarki wykorzystałem obudowe ze starej latarki.
Ostatnio zmieniony środa 07 gru 2016, 06:09 przez dartronix, łącznie zmieniany 1 raz.